RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo vil mer Norge rundt

VIL REISE: Per-Mathias Høgmo ser for seg å spille landskamper flere steder i Norge.
VIL REISE: Per-Mathias Høgmo ser for seg å spille landskamper flere steder i Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Per-Mathias Høgmo vil ta med A-landslaget nærmere folket.

Kanskje får bergensere og trøndere snart besøk av herrelandslaget.

I fjor høst spilte Norge mot Skottland i Molde, og onsdag venter De forente arabiske emirater i Stavanger. Kvalifiseringskampene skal spilles på Ullevaal, men privatkampene kan i større grad bli flyttet ut av hovedstaden.

- Det var en utrolig glede å være i Molde på et fullsatt stadion mot Skottland i fjor høst. Det var en fantastisk ramme rundt den kampen. Det ryktes om godt salg i Stavanger. Denne type kamp, altså utenfor kvalik, er en god idé som vi kanskje kan forfølge videre, sier Høgmo til NTB.

Første på Viking stadion

- Du åpner for at landskamper spilles i Bergen og Trondheim?

- Ja, det kan være. Det var også flere andre som hadde lyst å skape engasjement i sin by denne gangen. Det er positivt, sier Høgmo.

For første gang spiller A-landslaget på Viking stadion i Stavanger. Det er for øvrig tiende gangen at herrelandslaget spiller landskamp i Stavanger (og Rogaland).

Håper på over 10.000

Tidligere har Viking vært vertskap for kvinne- og U21-landskamper.

- Det er solgt 5500 billetter, og vi har et håp og et mål om 10.000-12.000. Interessen er god, også fordi Yann-Erik de Lanlay og André Danielsen er med fra Viking. I tillegg til Jone Samuelsen (Odd) og Rune Almenning Jarstein (Hertha), som publikum kan få et gjensyn med, sier Vikings kommunikasjonssjef Ole Askeland til NTB.

- Og mange er nysgjerrige og vil se Martin Ødegaard, som ligger an til å bli tidenes yngste landslagsdebutant, fortsetter Askeland.

Kjellsen-rekord ryker

Ødegaard er bare 15 år gammel. Han blir tidenes yngste norske landslagsspiller om han slipper til i Jåttavågen onsdag kveld.

Da ryker nemlig Tormod Kjellsens rekord fra 1910. Ødegaard setter dermed ekstra piff i en privatlandskamp hvor hjemlige spillere skal testes før høstens EM-kvalik. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere