RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEST MELLOM SAMLINGER: Per-Mathias Høgmo vil jobbe tett med spillerne mellom samlinger.
BEST MELLOM SAMLINGER: Per-Mathias Høgmo vil jobbe tett med spillerne mellom samlinger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Høgmo vil tettere på spillerne i hverdagen

Det er nå mer enn fire måneder til neste landslagssamling.

Per-Mathias Høgmo akter å følge landslagsspillerne tett i de fire månedene som venter uten en eneste landslagssamling.

- Ved siden av å forberede oss til kampene mot Estland og Aserbajdsjan brukte vi mye tid på denne samlingen til møtevirksomhet i anledning av at det er lenge til vi samles igjen. Derfor har vi jobbet en del med hvordan vi ønsker å følge opp gruppen inn mot kampen mot Kroatia i slutten av mars, sier landslagssjefen.

I et landslagsår med bare fire seirer på 12 kamper greide han å plassere seirene så godt at tre av dem kom i løpet av de fire EM-kvalifiseringskampene. Det gir Norge en gunstig plassering i kvalifiseringen, ett poeng bak tetduoen Kroatia og Italia. Han fikk også en gavepakke da Bulgaria avga poeng hjemme mot Malta, og Norge er nå hele fem poeng foran sin fremste rival i kampen om tredjeplass.

Imidlertid får Høgmo ingen sjanse til å øve, og begrenset mulighet til å påvirke, før den viktige bortekampen mot kroatene 28. mars.

Kommende vinter har Norges Fotballforbund valgt å droppe den tradisjonsrike januarturen med overveiende hjemlige spillere, og landskampdatoer hvor det er mulig å samle alle de beste finnes ikke mellom nå og slutten av mars.

Virtuell samling

- Vi har trukket inn ulike deler av støtteapparatet under denne samlingen. Vi ønsker å være tett på spillerne i hverdagen, sier Høgmo og gjentar sin kongstanke om «virtuelle samlinger» mellom de faktiske samlingene.

Støtteapparatet skal ved hjelp av dataløsninger gi spillerne tett oppfølging også i klubbhverdagen, slik at landslagets tankegang ikke må læres på nytt ved gjenoppfriskingskurs hver av de relativt sjeldne gangene de møtes.

- Når det er så få samlinger og kamper, er det helt avgjørende hva vi gjør mellom dem. Et av de områder hvor vi i størst grad kan hente konkurransefortrinn er det vi gjør mellom kampene. Det må være veldig målrettet, har Høgmo tidligere forklart til NTB.

Best mellom

Der Egil «Drillo» Olsen snakket om å være best uten ball, snakker Høgmo om å være best mellom samlingene. Akkurat som selv de beste fotballspillere er uten ball det meste av kampens 90 minutter, er landslag utenfor samling det aller meste av tiden.

Desto viktigere er det at man gjør noe fornuftig når man ikke har ball og når man ikke er på samling.

- Neste år står store kamper i kø, og vi har noen gode opplevelser å ta med oss videre. Dette er spillere og et lag i rivende utvikling, og vi har skaffet oss mye selvtillit, nå også på dødball. Vi er med for fullt, og jeg gleder meg til neste år, sa Høgmo etter kampen i Baku.

Etter hjemreisen natt til mandag spres spillerne hans ut over Europa. Det er over fire måneder til han ser dem igjen samlet.

- Det blir mandagen før Kroatia-kampen, sier han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere