RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmos Ødegaard-dom: - Det er imponerende!

SER FREMGANG: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo ser at Martin Ødegaard tar steg i Real Madrid. FOTO: montasje NTB scanpix
SER FREMGANG: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo ser at Martin Ødegaard tar steg i Real Madrid. FOTO: montasje NTB scanpix
Sist oppdatert:
Martin Ødegaard spiller sjelden 90 minutter i Real Madrid, men er udiskutabel i landslagstroppen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mandag formiddag tok landslagstrener Per-Mathias Høgmo ut 23 mann som skal sende Norge til EM i Frankrike 2016.

Norge møter Malta hjemme 10. oktober og Italia borte i siste kvalifiseringskamp 13. okotber.

Av de 23 utvalgte var det ingen store overraskelser. Martin Ødegaard blir gang etter gang byttet ut på Castilla i Real Madrid, men Høgmo fant plass til 16-åringen også denne gangen.

- Først vil jeg si at Martin er 16 år, han har en veldig god hverdag hvor han trener med verdens desidert beste spillere. Det er det ene, det andre er at han har vært god i de kampene han har sluppet til. I tillegg gjorde han en veldig god kamp for U 21 mot et relativt godt engelsk lag. Så jeg er veldig «lugn», han takler det godt og har et godt utviklingsfokus, sier Høgmo til Nettavisen.

På instagramvideoen Real Madrid har lagt ut på sin instgramprofil kan du se litt av det Høgmo mest sannsynlig mener med en god hverdag med verdens beste spillere:

Siden Ødegaard ble tidenes yngste i en A-landslagstropp da han ble tatt ut mot De forente arabiske emirater i august i fjor, så ser Høgmo forbedring fra Real Madrid-spilleren.

- Han har tatt steg. Ingen tvil om det, du ser at han er en spiller som er i god utvikling og til å være 16 år så er det imponerende det han viser, fortsetter landslagstreneren.

På spørsmål fra pressen om hvorfor Ødegaard var tatt med, svarte landslagssjefen kontant:

- Jeg har vært tydelig hele veien, Martin i likhet med de 22 andre, er tatt ut fordi han kan bidra i løpet av kampene. Han er med i troppen fordi han er fagelig god nok, sa Høgmo på pressekonferansen.

Videre ville ikke den tidligere Tromsø- og Rosenborg-treneren røpe noe rundt rollen til Ødegaard i de kommende kvalifiseringskampene.

 - Gode fotballspillere kan bekle flere roller. Når det gjelder Martin, så kan han både ligge inne bak spissene og på kant på begge sidene. Han er en anvendelig spiller vil jeg si, men laget tar vi ikke ut enda, avsluttr Høgmo og smiler lurt.

BENKET: Martin Ødegaard satt på benken under hele kampen mot Kroatia. Her sammen med Haitam Aleesami (t.h). FOTO: NTB scanpix

Når det gjelder EM-sluttspillet, så har Norge alt i egne hender. Høgmo og Co. ligger på andreplass i gruppe H, to poeng bak Italia og to poeng foran Kroatia.

De to beste fra hver gruppe går videre sammen med beste treer. Resterende åtte treere spiller kvalik om de siste sluttspillkampene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere