Gå til sidens hovedinnhold

Hicks spiller sitt siste ess

Nå er det fritt fram for salg av Liverpool, men Tom Hicks har en snedig plan.

Liverpools to eiere George Gillett og Tom Hicks har trukket begjæringen om å stanse salg av Liverpool FC, en begjæring som har hindret et salg til New England Sports Ventures (NESV).

En domstol i London krevde at Hicks og Gillett gjorde dette innen klokken 16 engelsk tid fredag, men nå har eierne altså kastet seg rundt og fulgt pålegget før noen ventet det.

Vil selge til Mill
Men Hicks og Gillett har ikke trukket begjæringen for å la NESV overta klubben. I stedet har de to en «cunning plan».

Hicks tror nemlig han kan stanse salget til NESV, som han er sterk motstander av.

Det kan gjøres ved at alle hans aksjer overtas av Mill Financial, et amerikansk hedgefondselskap. Mill kan så gjøre opp gjelden Liverpool har med Royal Bank of Scotland (RBS) - og etter det vil Mill stå fritt til å gjøre hva de vil med klubben.

- Begjæringen hindret alle andre kjøpere, slik som Mill, i å betale ned lånet på 237 millioner pund til Royal Bank of Scotland, som forfaller fredag, opplyser BBCs sportsredaktør David Bond.

RBS har vært drivkraften bak salget til NESV, og med gjelden ute av bildet vil ikke lenger banken ha noen makt over Liverpool.

- Bindende kontrakt
Selv om nå Hicks gjør et siste forsøk på å beholde kontrollen over klubben, hevder NESV og eieren John W. Henry at de har en bindende avtale med Liverpool om et kjøp.

- Vi har en bindende kontrakt. Vil kjempe mot Mill, Hicks og Gilletts forsøk på å beholde klubben i dag, skrev Henry på Twitter fredag morgen.

Allerede torsdag kom det meldinger om at Mill Financial hadde overtatt alle aksjene til Hicks og Gillett, men det ble senere avvist.

Liverpool må betale gjelden til RBS fredag for ikke å risikere å bli satt under administrasjon, noe som kan bety ni poengs trekk for klubben - og trolig en spiker kista i jakten på en plass i neste års Mesterliga.

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken