RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høiland beholder ligagullet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Malmö FF beholder ligagullet, selv om spissen Afonso Alves har spilt uten verken oppholds- eller arbeidstillatelse. Men verre er det for Örgryte.

MFF slipper både poeng- og pengestraff etter den såkalte Afonso-saken, etter at det svenske fotballforbundets konkurranseutvalg har konkludert med at MFF ikke brøt med konkurransereglene da de lot Afonso spille på tross av manglende oppholds- og arbeidstillatelse.

Men Örgryte slapp ikke like billig unna. Klubben spilte nemlig med fire ikke-EU-statsborgere i den allsvenske kampen mot Sundsvall 18. april i år. Det er bare tillatt med tre.

Edwin Phiri og Paulinho Guará startet kampen, og i andre omgang ble Robério da Silva og Ailton José Almeida byttet inn. Örgryte har tidligere hevdet at Edwin Phiri fra Zambia blir regnet som en EU/EØS-statsborger, siden han har vært i Sverige i over tre år, men ifølge Aftonbladet manglet det tre dager på Phiri oppfylte treårs-regelen.

Örgryte blir uansett fratatt poengene i 1-1-kampen, og isteden ble Sundsvall tilkjent en 3-0-seier. Gif Sundsvall passerer dermed Örebro på tabellen, og klatrer opp til sjuendeplass. Örgryte forblir på kvalikplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere