RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høiland kan miste gullet

Sist oppdatert:
Allsvenskan er ferdigspilt, men ikke avgjort. En anonym anmeldelse kan føre til at Jon Inge Høiland og Malmö FF mister seriegullet de vant sist helg.

Den såkalte «Afonso-saken» kommer opp for det svenske fotballforbundets konkurranseutvalg (TU) i dag. En anonym person har anmeldt MFF for å ha brukt spissen Afonso Alves ulovlig. Han har befunnet seg i Sverige siden mai 2004 uten verken arbeids- eller oppholdstillatelse. Anmeldelsen kom inn i går.

- Malmö har fått forklare seg, og vi håper vi kan ta opp saken i utvalget i dag. Noen andre kommentarer har jeg ikke, sier Björn Ahlberg i TU til Aftonbladet.

TU skal nå ta stilling til om MFF, ved å bruke Afonso i Allsvenskan, har brutt reglene. Det kan bli aktuelt både med en straffeavgift og/eller poengreduksjon. Men MFF-sjef Bengt Madsen er ikke urolig.

- Det som skulle kunne skje, er at myndighetene straffer MFF. Men politiet og innvandringsmyndighetene har sagt at dette er en misforståelse som skyldes menneskelige faktorer. Fra det svenske fotballforbundet kan det ikke bli noen sanksjoner. Afonso har hele tiden hatt tillatelse til å spille. Forbundet er ikke politiet, sier Madsen.

Dommen faller trolig i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere