RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Høiland nærmere gullet

Sist oppdatert:
Malmö FF gjorde ingen feil og sikret seg tre meget viktige poeng mot Örebro torsdag. Samtidig tapte Göteborg, så Jon Inge Høiland og lagkameratene har fått en luke i teten.

På forhånd fryktet mange at Malmö skulle ryke mot Örebro. Laget spiller sine hjemme kamper på Eyravallen hvor det er kunstgress, men Malmö maktet å kjempe seg til en knapp 2-1 seier.

- Det ble en vanskelig kamp på kunstgresset. Det var på grensen til ikke å være morsomt. Du får aldri kontroll på ballen, og en-touch spillet funker ikke når ballen spretter som den gjør på kunstgress, sa Jon Inge Høiland til NTB etter kampen.

Malmö slet lenge med å få spillet til å sitte. I første omgang skuffet de lyseblå kraftig, men etter pause hevet de seg.

Niklas Skoog og Afonso Alves sørget for hvert sitt mål før Örebro presset på slutten. Det ble med Herish Kuhis redusering fem minutter før slutt.

- Vi ble mer kyniske i annen omgang. Da satset vi på kontringer. Våre spisser gjorde hvert sitt solomål. For min egen del var det ingen god kamp. Det fungerte bra defensivt, men jeg var lite involvert i det offensive spillet, sa Høiland.

Han kunne imidlertid glede seg over tre poeng, samtidig som Göteborg tapte for Elfsborg. Nå er Malmö tre poeng foran Göteborg og ytterligere ett foran Halmstad.

- Veldig greit, nå har vi fått en luke. Vi kan bestemme dette selv, og presset øker på de andre lagene som nå må vinne. Det er en fordel, sier Høiland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere