RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høiland til topps

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Jon Inge Høilands Malmö FF knuste Örgryte på bortebane samtidig som Halmstad rotet bort seieren mot Hammarby. Dermed er det norsk tabelltopp i Allsvenskan.

Malmö vant fortjent 2-0 borte mot Örgryte, mens Halmstad slapp inn et sent mål mot Hammarby i det 88. minutt.

- Fint at Hammarby utlignet, endelig litt "oflyt" for Halmstad. Det var ingen tvil om at vi skulle vinne, vi styrte hele kampen, sa en fornøyd Høiland til NTB etter kampen.

Høiland la inn da Afonso Alves scoret etter 20 minutter og hadde ellers en god dag på jobben for MFF. Han kunne også scoret alene med keeper. Hele fire ganger var gjestene alene med Örgryte-keeper Dick Last uten å lykkes. 2-0 seieren kunne med andre ord vært langt større. Malmö leder nå et poeng foran Halmstad og to foran IFK Göteborg.

- IFK kommer bakfra etter å ha fått fart på angrepsspillet sitt. Det vil være synd om de vinner nå som jeg har forlatt de, sa Høiland, som spilte fire sesonger for de blåhvite i Göteborg.

Nå håper høyrebacken på suksess med Malmö. Neste motstander: Halmstad.

- Det blir en stor fight. Vi har et bedre lag, men vet at uavgjort holder Halmstad bak oss på tabellen. En "rysare", håper vi topper etter den kampen også, sa Høiland til NTB.

Karl Oskar Fjørtoft spilte hele kampen for Hammarby, som er sju poeng bak Malmö.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere