RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hillsborough-pårørende vil gå rettens vei

Foto: Nigel Roddis / Reuters
Sist oppdatert:
En ny rapport om Hillsborough-ulykken rystet Storbritannia onsdag. Pårørende etter tragedien vil ha de ansvarlige straffet.

En uavhengig rapport som ble offentliggjort onsdag, fastslo at svikt i politiets rutiner var hovedårsaken til at 96 personer omkom under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest på Hillsborough stadion i Sheffield i 1989.

Ifølge rapporten skyldte en del av de ansvarlige på fotballtilhengerne istedenfor på politi- og ambulansetjenesten, og dette ble forsøkt holdt unna den offentlige granskingen av katastrofen. Rapporten viste også at 59 personer kunne ha blitt reddet hvis de hadde fått nødvendig førstehjelp. Storbritannias statsminister David Cameron beklaget onsdag overfor familiene til ofrene i ulykken.

De nye opplysningene har fått de pårørende til å rase. De har i mange år jobbet for å få oppklart saken og krever at de ansvarlige straffes, melder BBC.

- David Cameron sa at staten har sviktet oss. Vi vil gi staten muligheten til å rette det opp, men hvis det ikke ser ut som om den vil gjøre det, vil vi gjøre som vi har gjort før og overta saken, sier Trevor Hicks, som mistet to døtre i ulykken, til BBC.

Cameron sa onsdag at statsadvokaten skal avgjøre om saken skal tas videre. Politimesteren i South Yorkshire, David Crompton, mener at dersom noen politifolk har brutt loven, må de straffes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere