*Nettavisen* Sport.

Hissig Hareide etter «grise-spørsmål»

Malmö-trener Åge Hareide tente på alle plugger da han ble utfordret av skotske journalister under mandagens pressekonferanse foran den avgjørende mesterligakvalifiseringskampen tirsdag. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Malmö FF-trener Åge Hareide tente på alle plugger dagen før Celtic-kampen. «Sinnet» var del av en klar strategi fra mannen som kalles «Malmös Mourinho» i Glasgow.

24.08.15 13:49

Han ble utfordret av Sky Sports under mandagens pressekonferanse foran den avgjørende mesterligakvalifiseringskampen tirsdag.

Det er særlig kommentaren fra Malmö-keeper Johan Wiland etter den første kampen i mesterligaens 4. kvalifiseringsrunde mot Celtic som har skapt overskrifter. Wiland ble sitert på at Celtics spillere oppførte seg som griser. Det er sterk kost i det engelske språket.

Lærer

Hareide smelte til med en semantisk forelesning på direkten. Den var lik den han hadde lørdag da samme spørsmål dukket opp etter en kamp mot Häcken.

– Når du reiser til et annet land, må du ha kjennskap og respekt for språket i landet du reiser til. Ordet gris har en annet betydning i Skottland enn i Norge og Sverige. Her mente nok Wiland grisespill og ikke at skottene var griser. Dere har et ord som begynner på f og slutter på k, og det bruker dere hele tiden, bjeffet Hareide.

Selv om smilet var på plass igjen rett etterpå, er det liten tvil om at det står en del på spill foran kampen i Malmö.

– Dette utspillet var helt gjennomtenkt, og jeg har vært litt irritert på britisk presse. De skaper ofte overskrifter og drar ting langt, sa en smilende Hareide etterpå.

Før kampen i Malmö kom han med stadige utspill i mediene. Derfor kalte avisen Evening News ham for «Malmös Mourinho».

Fordel

Etter kampen i Skottland sa Hareide også at Celtic bare «holder i 70 minutter». Det sto han på også mandag.

Celtic er i førersetet etter 3-2-seieren på hjemme, men det skal ikke mer til at Malmö vinner 1-0 før de er videre til alle millionene i mesterligaens gruppespill.

– Kvalifiseringen sist år var nok viktigere både finansielt og fotballmessig. Da hadde vi ikke vært med på dette før, nå har vi vært igjennom det tidligere. Det er ikke lett å rangere om det er viktigere dette år enn sist år. Vi har sjansen til å nå mesterligaen igjen, men uansett er vi allerede i europaligaen og kan samle erfaring derfra også, sa Hareid

MFF har ikke sluppet inn mål på hjemmebane i mesterligakvalifiseringen i fjor eller i år.

– Dette er en intim bane der tilskuerne kommer nær på spillerne. Det påvirker alle, også Atlético Madrid da de var her, sa Hareide.

Nordmannen var i herlig humør på pressemøtet og blunket lurt til norske kjente da han tuslet av podiet.

Han er fotballhelt i Malmö etter suksessen i fjor. – Jeg har en god følelse for at vi kan score på Celtic. Samtidig må vi respektere at Celtic også kan forsvare seg, sa Hareide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag