Historien gjentok seg

Foto: AP/Scanpix

Og se hvordan Gary Neville gratulerte matchvinner Paul Scholes etter derbyseieren.

17.04.10 22:00

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 0-1:

Da Manchester United og Manchester City møttes på Old Trafford i sesongens første oppgjør mellom byrivalene ble Michael Owen den store helten da angriperen sikret seieren seks minutter på overtid for rødtrøyene.

Lørdag så det lenge ut til å gå mot poengdeling mellom de to gigantene på City of Manchester Stadium, men en United-veteran ville det annerledes.

Og det kun 15 sekunder før de tre overtidsminuttene var ferdigspilt.

Seierskyss
Paul Scholes sørget for at gullkampen i Premier League så absolutt lever da han stanget inn oppgjørets eneste mål til enorm jubel fra Sir Alex Ferguson.

- Vi må bare dra hjem nå og håpe at Tottenham kan hjelpe oss. Spurs har vist at de er et bra lag, sa matchvinner Scholes etter kampen, som fikk et seierskyss av lagkamerat Gary Neville som belønning for sitt hodestøt.

Men veteranen blir også hyllet av sin manager etter seiersmålet på overtid.

Overraskende scoring
- Han var banens beste etter min mening, sier Ferguson til Manchester Uniteds egne nettsider etter matchen.

- Jeg synes han var absolutt fantastisk. Han er full av talent, og han var vidunderlig i dag.

United-manageren innrømmer at den sene scoringen for en gangs skyld kom overraskende på ham.

- Jeg føler vi fortjente å vinne kampen, det er ikke tvil om det. Men skal jeg være ærlig, kunne jeg ikke se den scoringen komme. Mot slutten trykket City på, og kampen åpnet seg litt. Jeg valgte å sette Scholes opp, og det lønte seg, forklarer Ferguson.

Et overtidsmål ble altså igjen redningen for «de røde djevlene» mot byrivalen - en utrolig avslutning på en ellers laber fotballkamp.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Tafatt derby
Det ble nemlig aldri noen festforestilling slik 4-3-oppgjøret mellom de to byrivalene ble på Old Trafford tidligere denne sesongen. Lagene var tydelig preget av nerver, og gigantsjansene uteble i den heller labre fotballkampen.

United var nær scoring ved et par forsøk med Wayne Rooney og Ryan Giggs etter tradisjonell United-fotball, men avslutningene fra rødtrøyene ble greit kontrollert av en solid Shay Given.

Les også: Gladnyhet for Chelsea-fansen

Carlos Tévez kom nære scoring for hjemmelaget med sitt frisparkforsøk tidlig i oppgjøret, men Edwin van der Sar holdt lekende lett ballen som hadde retning mot krysset.

Utrolig avslutning
Fem minutter før slutt var det utrolig nære at hjemmelaget tok ledelsen. Etter et hjørnespark hadde van der Saar en uheldig inngripen som åpnet United-buret, men etter litt klabb og babb på Uniteds femmeter ble det utrolig nok ikke scoring for vertene.

Men noen minutter på overtid sørget altså United-veteranen Scholes for at rødtrøyene tok med seg alle tre poengene tilbake til den røde delen av Manchester. Om det var fortjent eller ikke tenker nok ikke mange United-fans på i kveld, men heller det faktum at gullkampen i Premier League ble gjenopplivet med nok en høydramatisk overtidsscoring.

Les også: Scholes fortsetter i United

Dramatikk i toppen
Med seieren skiller det nå kun et poeng mellom Chelsea og United i toppen av Premier League, etter at Chelsea senere på lørdag tapte 2-1 for Tottenham på White Hart Lane.

Tottenham-seieren gjør nå spenningen i toppen av Premier League komplett.

Hvittrøyene i Tottenham tar over fjerdeplassen etter seieren over Chelsea - to poeng foran Manchester City på femteplass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Manchester United

Mest lest på Sport

Annonsebilag