Gå til sidens hovedinnhold

Historien taler imot Norge

Norge har -123 i målforskjell mot Danmark. Men Drillo har god statistikk mot danskene.

Norges bortekamp mot Danmark, er en av de viktigste landskampene på mange år. Kampen vil i stor grad å avgjøre om Norge spiller i EM-sluttspillet neste sommer.

Med seier er Drillos så godt som klar for EM, mens uavgjort heller ikke er et dårlig resultat. Taper Norge i Parken, skal det derimot veldig mye til for at Norge får en EM-plass.

Tar man en titt i historiebøkene, er det imidlertid lite som tyder på et godt resultat for Norge.

Stortap i første kamp
Danmark er en veldig kjent motstander for Norge historisk sett. Hele 87 kamper har de to lagene spilt mot hverandre.

Den første kampen mellom landene, tok sted i OL-turneringen i Sverige i 1912. Det gikk ikke bra for Norge, i det som var Norges sjette landskamp i historien. Keeper Ingolf Pedersen måtte hente ut hele sju baller ut av nettet, da Norge tapte 0-7.

Først i 1918, i det sjuende oppgjøret mot Danmark, skulle den første seieren komme. Per Helsing, Johnny Helgesen og Einar Gundersen scoret for Norge i 3-1-seieren, foran 12.000 tilskuere på Gamle Frogner Stadion.

Stygg statistikk
Fra 1915 til 1971, møtte Norge og Danmark hvert år - bortsett fra årene da andre verdenskrig holdt på. De fleste gangene har danskene kommet seirende ut.

I de 87 oppgjørene mellom lagene, har det hele 53 ganger det endt med dansk seier, noe som tilsvarer 62 prosent. Norge har vunnet 20 ganger, mens 13 oppgjør har endt uavgjort.

Målforskjellen mellom de to lagene er 103-226, altså -123 mål for Norge.

Aldri vunnet kvalikkamp
Selv om de fleste oppgjør mellom lagene har vært vennskapskamper, har det blitt spilt noen tellende oppgjør også.

Den første kampen mellom lagene, var som nevnt i OL-turneringen i 2012, noe som ikke gikk bra.

Norge har møtt Danmark to ganger til OL-kvalifisering. I 1959 endte det med 1-2- og 2-4-tap, mens man i 1983 spilte to uavgjortkamper mot nabolandet.

HTML EMBED

Året etter møtte Norge danskene i VM-kvalifisering. Der tapte man 0-1 borte, mens man gikk på et ydmykende 1-5-tap på Ullevaal.

De seneste viktige kampene mot Danmark, var i kvalifiseringen til EM i 2004. Da spilte man 2-2 hjemme, etter et sent mål av John Carew, mens Norge tapte 0-1 i Parken.

Norge har altså aldri vunnet en kvalifiseringskamp mot Danmark, men trøsten er at de nå har Egil «Drillo» Olsen som landslagssjef.

Drillo har aldri tapt i Parken
Drillo tok over Norge i oktober 1990. I hans første periode som trener for Norge, spilte Drillos tre kamper mot Danmark - alle var privatlandskamper. Den første kampen endte med et 1-0-tap på bortebane i Århus i 1992.

Deretter møtte Drillos Danmark på Ullevaal stadion i forkant av VM i USA i 1994. Jahn Ivar «Mini» Jacobsen og Henning Berg scoret for Norge, som dro i land en 2-1-seier.

I april 1998, var det klart for Drillos eneste oppgjør mot Danmark i Parken i København. Da tok Norge en sterk 2-0-seier, etter scoringer fra Øyvind Leonardsen og Tore André Flo.

Tar vi med 1-1-resultatet på Ullevaal i mars, har Drillo vunnet to kamper, tapt en og spilt en uavgjort mot Danmark. Målforskjellen er 5-3 i Norges favør.

Klarer «Nye Drillos» et godt resultat i Norges 88. kamp mot Danmark, vil alle nordmenn glemme den dårlige historien mot danskene.

Kilder: fotball.no, fotballen.eu, Wikipedia.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken