*Nettavisen* Sport.

Historiens yngste Arsenal-lag

Foto: Reuters/Scanpix

Arsène Wenger kommer til å ta ut historiens yngste Arsenal-lag når klubben tirsdag kveld møter Sheffield United i Carling Cup.

23.09.08 08:48

Og det til tross for at Wenger hviler 19-årige Theo Walcott. Han kommer derimot til å spille med åtte andre tenåringer, inkludert de to 16-åringene Jack Wilshere og Emmanuel Frimpong.

- Det er en mulighet for at det blir det yngste laget som jeg noen gang har tatt ut i alle fall. Vi har allerede ganske mange spillere rundt 20 på A-laget. Men i Arsenal er dette rutinerte spillere, sier Wenger til The Sun.

Mellom 16 og 19 år
Han sier videre at han kommer til å spille en del av A-lagets unge spillere i Carling Cup, men at majoriteten av spillerne vil være mellom 16 og 19 år.

- Høyst trolig kommer spillere som Gavin Hoyte, Abu Ogogu, Aaron Ramsey, Mark Randall, Jack Wilshere, Fran Merida og Carlos Vela på laget.

- Lukasz Fabianski, Alex Song og Johan Djourou er de som utgjør rutinen, kanskje kommer også Nicklas Bendtner til å spille, sier Wenger videre.

Yngste spiller
Jack Wilshere ble den yngste Arsenal-spilleren i historien da han kom inn som innbytter i 4-0-kampen mot Blackburn – i en alder av 16 år og 266 dager.

Jeg ser virkelig fram til denne kampen, og mener den er veldig, veldig interessant. Vi kan ikke spille uten spillere som har spilt på det høyeste nivået. Disse spillerne må lede de yngste, understreker Wenger.

Lagets snittalder blir 19 år, med keeper Lukasz Fabianski (23) som veteranen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.