RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk Liverpool- og Everton-spiller døde

Foto: Dave Thompson (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Gary Ablett (46) tapte kampen mot kreften.

Gary Ablett spilte mer enn 100 kamper for både Liverpool og Everton, og er den eneste spilleren som har vunnet FA-cupen med begge Merseyside-klubbene.

Ablett var også manager for Stockport i 2009-2010-sesongen.

- Respektert innen fotballen av både spillere, trenere og managere, vil Gary bli dypt savnet, heter det i en melding fra League Managers Association.

Ablett har i 16 måneder kjempet mot lymfekreft. Søndag kveld var kampen over.

- De ansatte i Liverpool FC ønsker å sende sine kondolanser til familien og vennene til Gary Ablett, som døde 46 år gammel i går kveld, heter det i en uttalelse fra Liverpool FC.

Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen skrev om dødsfallet på Twitter:

- Så trist å høre nyheten om at Gary Ablett har gått bort 46 år gammel. han spilte for noen store klubber og hadde en karriere å være stolt av. RIP.

Ablett debuerte for Liverpool i desember 1986, og hjalp klubben til ligagull i 1988 og 1990 og til FA-cup-seier i 1989.

I januar 1992 ble han solgt til erkerivalen Everton for 750.000 pund, og vant FA-cupen med dem i 1995. Ablett har også spilt for Derby, Hull, Sheffield United, Birmingham, Wycombe og Blackpool i England før han avsluttet karrieren i USA for Long Island Rough Riders i 2001.

I 2002 begynte han som trener i Evertons ungdomsavdeling, før han i 2006 tok over som reservelagstrener i Liverpool. I juli 2009 tok han over som Stockport-manager, og ledet klubben gjennom en vanskelig sesong som til slutt endte med nedrykk til League Two. Han forlot klubben i juni 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere