*Nettavisen* Sport.

Historisk sponsoravtale for Godset

NY AVTALE: DNB spytter inn penger i Strømsgodset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

DNB er Godsets nye generalsponsor. Den historiske kontrakten ble signert onsdag.

DRAMMEN (Drammens Tidende): Etter åtte måneder med forhandlinger og spekulasjoner er det omsider klart. Drammens Tidende kan i dag avsløre at landets største bank er ny generalsponsor i Strømsgodset.

Logoen til DNB skal pryde brystkassen til de regjerende seriemesterne de neste to årene, med intensjon om to års forlengelse. Fra og med neste sesong vil alle lag i SIF-systemet spille med DNB på drakten.

I går ble avtalen formalisert i toppetasjen i DNBs moderne lokaler i Bjørvika. Drammens Tidende var til stede da daglig leder Erik Espeseth og sponsorsjef i DNB, Camilla Forberg, signerte det historiske dokumentet.

- Dette er den mest verdifulle avtalen som Strømsgodset noensinne har inngått, sier markedssjef Rune Marthinsen til dt.no.

Over 20 mill.

Ingen av partene vil ut med beløp, men etter hva Drammens Tidende erfarer kan kontrakten ha en totalramme på over 20 millioner kroner fordelt på de neste fire årene. Den forrige storfiskavtalen med NextGenTel skal ha hatt en verdi på rundt fire millioner per sesong.

Erik Espeseth sådde det første frøet hos DNB for tre år siden. I oktober satte de seg for første gang rundt et bord for å snakke sammen. I desember tok Espeseth med seg suksesstrener Ronny Deila inn til Bjørvika. Det møtet dannet grunnlaget for gårsdagens sluttresultat. Men det har vært en del omveier underveis.

DNB måtte først forankre sin nye sponsorstrategi. Finne ut hvordan de ønsket å bruke pengene. Banken går ikke inn i Godset fordi klubben vant seriegull forrige sesong. Denne avtalen bygges på et viktigere fundament enn trepoengere og kortsiktig suksess.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIF BYTTER BANK: Erik Espeseth (t.v.), Camilla Forberg, Even Wetten og Rune Marthinsen formaliserte samarbeidet i DNBs flotte lokaler i Bjørvika. Foto: Magne J. Nilsen (Drammens Tidende)


- De solgte seg først inn som seriemestere. Men det var lite interessant for oss. Det er ikke derfor vi går inn, sier Forberg.

Fra grasrot til elite

Det dreier seg om engasjement og stolthet i regionen. Om verdiskapning og kulturbygging i klubben. Om utvikling. Og mennesker. Store og små. Bredde og toppidrett. Hånd i hånd. Eller som de sier i Godset: En blå tråd.

- Fra grasrot til elitelag. Det er en hovedpilarene i denne avtalen. Hvis Godset hadde vært seriemester og ikke hatt den blå tråden, da hadde ikke inngått avtalen, sier Even Wetten, tidligere VM-mester på skøyter og nå sponsoransvarlig i DNB.

Han omtaler Ronny Deila som den ultimate ambassadøren for den SIF-kulturen.

- Det er helt åpenbart at Deila ikke har et rent toppidrettsperspektiv. Han er også opptatt av det som skjer bak. På bredde og utvikling. Som litt over snittet idrettsinteressert må jeg si at jeg synes de tenker veldig riktig. Og det gagner veldig mange ut over elitelaget. I Strømsgodset utvikler de individer,

Drypper på foreningen

Banken ønsker å ta et tydeligere og sterkere grep om Drammensdistriktet. Avtalen med Godset skal forhåpentligvis generere flere kunder, både på privat- og bedriftsmarkedet.

Kort oppsummert: Jo flere kunder til DNB, jo mer penger vil det dryppe på klubben. Ikke bare toppfotballen, men hele idrettsforeningen.

DNB skal selv følge opp at pengene fordeles riktig i Strømsgodset. Og de ønsker å engasjere seg i alt fra Talentgården, til breddecup og akademiutvikling.

- Det er mye viktigere at Ludvig (8) blir sett av banken enn at toppidretten får mer. Slik tenker vi. Det er først når vi treffer moren og faren til Ludvig at dette blir interessant for oss, sier Camilla Forberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIGNERTE KONTRAKT: Sponsorsjef i DNB, Camilla Forberg, og daglig leder i Godset, Erik Espeseth. Foto: Magne J. Nilsen (Drammens Tidende)

Og fastslår:

- Vi tror vi skal styrke vår merkevare gjennom dette samarbeidet. Vi tror vi skal få flere kunder. At Godset bytter bank er et viktig budskap for oss.

- Hva forbinder dere med merkevaren SIF?

- Talentutvikling. Stolthetskultur. Nøkternhet. Et fantastisk engasjement.

-Det er noe genuint der. Noe ekte, skyter Wetten inn.

- Ekte kjærlighet, fullfører Forberg.

To valgmuligheter

Godset er blitt kritisert for strategien i sponsorjakten. Stadig færre trodde de ville lande en nasjonal partner, men de lyktes til slutt.

Klubbledelsen har snakket med 50–60 aktører, og forhandlet med fire-fem. Til slutt kunne Strømsgodset nærmest velge mellom to. I forrige uke fikk den ene aktøren avslag – og DNB et fast håndtrykk.

- Vi er stolte over at landets største bankinstitusjon skal pryde drakten vår de kommende årene, sier Erik Espeseth.

DNB-pengene skal brukes til å styrke utviklingsarbeidet ytterligere og bygge klubben i et langsiktig perspektiv.

Ronny Deila og Jostein Flo vil helt sikket få litt handlefrihet på overgangsmarkedet i sommer, men innenfor rimelighetens grenser.

- Det kommer ikke til å gå til millionlønn til nye spillere. Vi skal fortsette å bygge klubb, sier Rune Marthinsen.

Les flere saker fra Drammens Tidende!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag