*Nettavisen* Sport.

Hit, men ikke nærmere

Foto: AP/Scanpix

Barcelona holder Real Madrid på en armlengdes avstand.

BARCELONA – MÁLAGA 6-0:

Real Madrid vant greit hjemme mot Almería søndag. Dermed lå de bare tre poeng bak Barcelona på tabellen.

Real vant 3-0, etter ett mål av Marcelo og to av superspissen Klaas-Jan Huntelaar. Og hovedstadsklubben ser ut til å ha ristet av seg skuffelsen over å ryke ut av Mesterligaen. Nå er ligaen deres håp for å redde sesongen og håpet lever fortsatt.

Men Barcelona skulle i ilden senere på kvelden og det hjemme mot Málaga. Dermed kunne Josep Guardiolas menn øke luken til seks poeng, om de klarte å slå gjestene fra Málaga.

Og Barcelona skulle så absolutt vise styrke. Bayern München-manager Jürgen Klinsmann uttalte tidligere i uken at det katalanske storlaget er Europas beste lag i øyeblikket og førsteomgangen på Camp Nou gjorde lite for å avkrefte akkurat det.

I en forrykende førsteomgang skulle Barcelona score hele fire ganger. Og det var fire forskjellige Barca-spillere som var sist på ballen ved hvert mål.

Stjernekvartetten Xavi, Lionel Messi, Thierry Henry og Samuel Eto’o sto for målene før pausen.

Etter hvilen fortsatte Barcelona kjøret. I løpet av andreomgangens ti første minutter scoret først Dani Alves, før Eto’o puttet sitt andre for dagen.

Men med 6-0, var ikke Barca like skarpe resten av kampen. Til tross for flere gode muligheter til å øke ytterligere, ble det ingen flere mål på Camp Nou.

Det er fjerde gang Barcelona scorer seks mål på hjemmebane denne sesongen og det er noe av grunnen til at Real Madrid får det tøft med å ta igjen Guardiolas gutter.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.