Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelmseth: - Vi tar Frankrike om vi må

SPENT PÅ MOTSTANDEREN: Ingrid Hjelmseth.
SPENT PÅ MOTSTANDEREN: Ingrid Hjelmseth. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Etter sju av ni mulige poeng i gruppespillet ser Norges VM-tropp framover mot kvartfinalen. Vikarierende kaptein Ingrid Hjelmseth er forberedt på tøff motstand.

MONCTON (NTB): - Vi vil helst unngå Frankrike, men jeg tror du må slå noen av de gode lagene i verden hvis du ønsker å bli verdensmester, så da får vi bare begynne med dem om vi må, sa hun til NTB etter mandagens kamp.

Først onsdag avgjøres det hvem som blir Norges motstander i åttedelsfinalen mandag 22. juni. Norge møter toeren i gruppe F, og det kan bli enten Frankrike, Colombia, England eller Mexico.

- Vi får benke oss og se hva som skjer. Alle lagene i den gruppen har virket veldig varierende, men vi ønsker i utgangspunktet ikke å møte Frankrike.

Hjelmseth sto for flere gode redninger da Elfenbenskysten yppet seg i Norges 3-1-seier.

- Ja, det var et par i første omgang. De var gode med ball, og vi kom litt på hæla i noen situasjoner. De overrasket, sa hun.

- De var gode individuelt. Jeg skulle bare ønske at de hadde sluttet med skuespill for å dra ut tiden. De er gode nok til å være med å kjempe om å vinne fotballkamper uten å holde på med den type ting, sa hun.

- Mye av det var for å drepe tempoet i kampen, men de spiller jo med høyt tempo selv, så jeg skjønner ikke helt hvorfor de gjorde det. Kanskje det var for å hvile.

Mot slutten sa hun klart fra da Elfenbenskystens kraftspiss Josée Nahi prøvde å ta vannflasken hennes.

- Jeg pleier å være gavmild med vann, jeg, altså, men når det er en spiller som slenger så mye drit og i tillegg slår mine medspillere, så synes jeg ikke hun fortjener det, sa hun.

- Nei, Even (Pellerud) ville bare ha Silje i gang, så hun er klar hvis det skulle skje noe.

Dermed har 18 av de 23 i troppen vært på banen i gruppespillet, og de norske er klare for å prestere i utslagsrundene av VM. Det er seks hviledager før åttedelsfinalen i Ottawa, og igjen passer oppsettet godt for Norge.

Pellerud og hans spillere kan om de ønsker det se Frankrike møte Mexico fra tribuneplass i hovedstaden onsdag. Og et lag som vil vinne VM kan like godt kvitte seg med en av favorittene først som sist.

- Får vi Frankrike, så får vi bare slå dem, sa Hjelmseth. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!