RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelmseth: - Vi tar Frankrike om vi må

SPENT PÅ MOTSTANDEREN: Ingrid Hjelmseth.
SPENT PÅ MOTSTANDEREN: Ingrid Hjelmseth. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Etter sju av ni mulige poeng i gruppespillet ser Norges VM-tropp framover mot kvartfinalen. Vikarierende kaptein Ingrid Hjelmseth er forberedt på tøff motstand.

MONCTON (NTB): - Vi vil helst unngå Frankrike, men jeg tror du må slå noen av de gode lagene i verden hvis du ønsker å bli verdensmester, så da får vi bare begynne med dem om vi må, sa hun til NTB etter mandagens kamp.

Først onsdag avgjøres det hvem som blir Norges motstander i åttedelsfinalen mandag 22. juni. Norge møter toeren i gruppe F, og det kan bli enten Frankrike, Colombia, England eller Mexico.

- Vi får benke oss og se hva som skjer. Alle lagene i den gruppen har virket veldig varierende, men vi ønsker i utgangspunktet ikke å møte Frankrike.

Hjelmseth sto for flere gode redninger da Elfenbenskysten yppet seg i Norges 3-1-seier.

- Ja, det var et par i første omgang. De var gode med ball, og vi kom litt på hæla i noen situasjoner. De overrasket, sa hun.

- De var gode individuelt. Jeg skulle bare ønske at de hadde sluttet med skuespill for å dra ut tiden. De er gode nok til å være med å kjempe om å vinne fotballkamper uten å holde på med den type ting, sa hun.

- Mye av det var for å drepe tempoet i kampen, men de spiller jo med høyt tempo selv, så jeg skjønner ikke helt hvorfor de gjorde det. Kanskje det var for å hvile.

Mot slutten sa hun klart fra da Elfenbenskystens kraftspiss Josée Nahi prøvde å ta vannflasken hennes.

- Jeg pleier å være gavmild med vann, jeg, altså, men når det er en spiller som slenger så mye drit og i tillegg slår mine medspillere, så synes jeg ikke hun fortjener det, sa hun.

- Nei, Even (Pellerud) ville bare ha Silje i gang, så hun er klar hvis det skulle skje noe.

Dermed har 18 av de 23 i troppen vært på banen i gruppespillet, og de norske er klare for å prestere i utslagsrundene av VM. Det er seks hviledager før åttedelsfinalen i Ottawa, og igjen passer oppsettet godt for Norge.

Pellerud og hans spillere kan om de ønsker det se Frankrike møte Mexico fra tribuneplass i hovedstaden onsdag. Og et lag som vil vinne VM kan like godt kvitte seg med en av favorittene først som sist.

- Får vi Frankrike, så får vi bare slå dem, sa Hjelmseth. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere