RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Hjemlandet vil kuppe Traoré

Elfenbenskysten jobber hardt for å få Abdou Razack Traoré til å bli landslagsspiller.

TRONDHEIM (Nettavisen): 19-åringen har spilt mest venstreback for Rosenborg i innledningen, men drømmen er å spille venstreving for Elfenbenskysten i 4-4-2.

- Ja, det klart jeg vil spille for dem. Det er jo hjemlandet mitt, sier Abdou Razack Traoré til Nettavisen.

Problemet - sett med trønderske øyne - er at landslagsspill for Elfenbenskysten går utover klubblaget RBK.

- Nei til Toulon
For det første er reisene omfattende og energikrevende, dessuten er afrikanske landslagssamlinger ofte langvarige affærer. Adresseavisen skrev fredag at Traoré er aktuell for den ivorianske OL-troppen til Beijing.

Ettersom første kamp går mot Argentina den 7. august, kan flere eliteseriekamper stå i fare allerede der. Men etter det Nettavisen forstår har landslagsledelsen langt større planer for stortalentet.

En henvendelse om få bruke spilleren i den prestisjetunge Toulon-turneringa for U20-landslag i Frankrike, skal allerede ha blitt avslått av RBK.

- Det er vanskelig å få til turneringer som den i Toulon. Rosenborg ville ikke at spilleren skulle dra, sier agent Alfred Obrou til Nettavisen.

Ønsket i VM-kvalik
Fotballpresidenten i Elfenbenskysten gir seg imidlertid ikke så lett. Både Didier Konan Ya og Traoré er ønsket til VM-kvalifiseringskampene mot Mosambik (1. juni), Madagaskar (6. juni) og kampene mot Botswana (14. og 22. juni).

For Konan Ya er innkallelsen en solid oppmuntring etter å ha havnet på utsiden av landslaget den siste tiden.

- For meg er det positivt, men jeg tror ikke jeg starter neste kamp (mot Stabæk), så vi får se hva som skjer med landslaget da, sier Konan Ya til Nettavisen.

Telefon fra Kouadio
Traoré er sannsynligvis enda mer aktuell for OL, ettersom han er i riktig aldersgruppe for å forsvare en av plassene på U23-kvoten.

- De (assistenttrener George Kouadio) har fortalt meg er jeg er klar for å spille for dem, og at de tror på mine kvaliteter som spiller.

Rosenborg har ikke tatt noen endelig avgjørelse rundt landslagsinnkallingene. Trener Trond Henriksen sier følgende om problemstillingen:

- Dersom de blir tatt ut, blir de borte i en del kamper for oss. Men det får vi håndtere hvis så skjer. For oss har verken Yssouf, Didier eller Abdou blitt tatt ut så ofte i det siste. Vi har ingen ting i mot å sende spillere på landslagsoppdrag. Nå har vi jo for eksempel Jo Sondre Aas ute på G19-oppdrag, selv om vi helst skulle hatt han tilgjengelig her, sier Henriksen til Nettavisen.

PS! Ettersom Abdou Razack Traoré ikke har debutert på landslaget ennå, står han fritt til å velge mellom Elfenbenskysten og Burkina Faso.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere