*Nettavisen* Sport.

Hjertejegeren

Foto: Alessandro Bianchi / Reuters

Lørdag har Mario Balotelli en unik sjanse til å få fansen på sin side igjen.

21.05.10 14:04

- Han er som et barn, sa lagkameraten Dejan Stankovic etter at 19 år gamle Mario Balotelli kastet Inter-drakten i gresset i sinne etter 3-1-seieren over Barcelona i den første semifinalekampen i Champions League.

Balotellis reaksjon kom etter at han hadde Balotelli kranglet med Mourinho, lagkamerater og fansen, som buet på ham da José Mourinho byttet ham inn etter 75 minutter.

- Jeg er skuffet over at feiringen ble ødelagt av noe sånt som dette. Hvis fansen piper på ham, må han forstå at det kan skyldes mange forskjellige ting. Vi har alltid støttet ham, sa kaptein Javier Zanetti.

Angrepet av Materazzi og fans
Lagkamerat Marco Materazzi gikk ifølge Zlatan Ibrahimovic til angrep på Balotelli i spillertunellen, mens en liten gruppe provoserte fans forsøkte å gi 19-åringen juling.

Selv agenten til Balotelli, Mino Raiola, viftet med pekefingeren mot den tekniske og eksplosive spissen.

Forholdet til fansen var allerede dårlig, ikke minst på grunn av at han ikledde seg en AC Milan-drakt under et hemmelig opptak som ble vist i det italienske tv-showet Striscia la Nitizia (se video på YouTube).

Mourinho har også utestengt Balotelli fra kamper i en periode fordi han har vært misfornøyd med 19-åringens innsatsvilje.

Les også: Frykter for livet til Inter-stjerne

- Håper han finner noen
En annen italiensk fotballspiller som bærer bråkmakerens rykte, Antonio Cassano, ser mange likheter mellom Balotelli og den måten Cassano selv oppførte seg på tidligere.

Cassano har roet seg ned betraktelig etter at han kom til Sampdoria, og håper at noen kan hjelpe Balotelli inn på rett spor.

- Mario og jeg er like. Jeg kjenner ham og han er en snill gutt. Han er for impulsiv, men han er bare 19 år og jeg var enda verre på hans alder. Jeg var gal og lyttet aldri til noen. Jeg håper at Balotelli finner noen som kan lære ham å gjøre ting riktig, sier Cassano til Donna Moderna.

Balotelli spilte fra start da Inter på søndag sikret sitt 18. seriemesterskap, og skulle han score mål mot Bayern München i lørdagens finale i Champions League, vil nok fansen igjen åpne sine hjerter for 19-åringen.

Kan bli avgjørende
Det er ikke utenkelig at Balotelli kan bli tungen på vektskålen i årets viktigste kamp.

Om holdningene til Balotelli er tvilsomme, er det nemlig ingenting i veien med talentet.

Han debuterte på Inters A-lag allerede i desember 2007, mot Cagliari, scoret to mål i 4-1-seieren mot Reggina i en cupkamp tre dager senere, og sendte Juventus ut i kvartfinalen med to mål i 3-2-seieren i Torino.

Den 190 centimeter høye gutten er en anvendelig spiller som kan brukes hvor som helst i angrepet. Denne sesongen har han scoret ti mål, ni av dem i Serie A.

Se høydepunkter med Balotelli her!

Adoptert bort
Balotelli ble født i Palermo 12. august 1990 av de ghanesiske immigrantene Thomas og Rose Barwuah.

Familien flyttet til Brescia like etterpå, og tre år gammel ble Mario adoptert av Balotelli-familien.

Han måtte vente til han ble 18 år før han kunne få italiensk statsborgerskap, men har hele tiden hatt mer lyst til å spille for Italia enn Ghana, og derfor ventet.

I 2008 debuterte han på U21-landslaget, og nå regner man med at A-landslagsdebuten er like rundt hjørnet.

VM i Sør-Afrika får han ikke spille, men matchvinnerstatus i Champions League vil være et fint plaster på såret.

Og ikke minst en snarvei tilbake til fansens hjerter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.