RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hønefoss har ikke penger til spillerkjøp

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ringerikingene må hente spillere gratis eller nøye seg med dagens stall.

Ingen av spillerinvesteringsselskapene i Hønefoss vil spytte inn penger til å kjøpe nye spillere foran sesongstarten, skriver Ringerikes Blad.

HBK overlevde i eliteserien sist sesong. Ringerikingene håper å etablere seg i norsk fotballs finstue, men må sikte mot å rekruttere til A-stallen med juniorer eller spillere fra lavere divisjoner. Ikke en krone finnes til kjøp av nye spillere, skriver Ringblad.

En del av forklaringen skyldes kjøpene av Toni Kolehmainen og Mikkel Vendelbo i fjorårets sommervindu. Førstnevnte har ikke overbevist i HBK-drakten, mens også Vendelbo kom inn på et lag som sluttet å vinne i høstsesongen.

- Vi håper folk ser at det ble investert bra i fjor, og det verste som kan skje er hvis folk sitter på gjerdet og venter på at noe skal skje på denne fronten, før de kjøper sin sesongbillett. Det betyr bare at vi får mindre forutsigbar inntekt, noe som igjen gjør at vi må være enda mer restriktive. Vi kan ikke investere i spillere som vi ikke har penger til å drifte, sier daglig leder Per Christan Balke til Ringerikes Blad.

Etter 2012-sesongen er viktige Rune Bolseth borte. Han har returnert til Sogndal. Forsvinner gjør også Leo Olsen, Joachim Magnussen og Vegar Gjermundstad.

- 1. august i fjor lå HBK på 4. plass på tabellen. Etter det styrket vi laget med to spillere, Kolehmainen og Vendelbo. Alle de som bidro til resultatene i 2012 er i klubben i dag, og de som er borte fra i fjor, bidro nesten ikke - eller ikke i det hele tatt. Vi mener nå det er riktig å satse på unge spillere, i stedet for dyre og aldrende spillere som er mer opptatt av penger enn fotball, fastslår Aage Thoresen. Han er sentral i begge investeringsselskapene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere