RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hønefoss-spillerne gjør helomvending

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I alle fall ifølge kapteinen.

Nettavisen kunne forrige uke avsløre at det skal være stor misnøye med Leif Gunnar Smerud blant Hønefoss-spillerne. En av spillerne, som ønsket å være anonym, kunne fortelle at 15 eller 16 av totalt 18 spillere ville ha Smerud fjernet som trener, da det ble foretatt en avstemming.

Les saken: Spilleropprør i Hønefoss

Nettavisens kilde fortalte også at styret skal ha vært kjent med misnøyen, men i mai valgte de likevel å gå ut med antydninger om at Smeruds kontrakt vil bli forlenget når den går ut etter sesongen. Styreleder Terje Raastad sa forrige uke til Nettavisen at de hadde 100 prosent tillit til Smerud.

Ringerike Blad publiserte mandag en sak der det kom fram at spillerne likevel stiller seg bak Smerud, og på telefon sier kaptein Tor Øyvind Hovda at spillerne har bestemt seg for å legge konflikten bak seg.

- Spillerne hadde et møte rett etter ferien, og der kom fram at det var ønske om mer frihet i kamp og på trening. Vi tok dette opp med Smerud, og han ga tilbakemelding om at han ville prøve å endre seg. Etter det har det vært veldig bra. Det stemmer ikke at 15 eller 16 spillere vil ha han bort fra klubben, sier Hovda til Nettavisen.

- Alle er positive
Ifølge Nettavisens kilde stemmer det at Smerud har tatt til seg kritikken og blitt bedre, men at de ikke har hatt noen ny avstemming, og at han derfor stiller seg bak den opprinnelige påstanden, om at 15 eller 16 spillere vil ha treneren fjernet.

Hovda, som har fått kapteinsbindet av Smerud denne sesongen, bedyrer at det er en positiv holdning i spillergruppa.

- Alle spillerne er positive. Vi har bestemt oss for å legge dette bak oss, og begynne å fokusere på å plukke poeng.

- Håper han får ny kontrakt
23-åringen, som er født og oppvokst i Hønefoss, fikk kun 739 minutter på gresset forrige sesong, men har denne sesongen vært et fast innslag på Hønefoss-midtbanen. Han sier at spillerne ikke bare er innforstått med at Smerud fortsetter ut sesongen, men at de også håper kontrakten hans forlenges.

- Det er ikke opp til oss om han skal få en ny kontrakt, men vi er positive. Han har vist meg mye tillit, og jeg har fått mye spilletid og blitt utnevnt til kaptein, så jeg synes det er veldig positivt hvis han fortsetter.

Styreleder Raastad sier til Nettavisen mandag at klubben fortsatt har 100 prosent tillit til Smerud.

- Situasjonen er den samme som forrige uke; vi har tillit til Smerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere