RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hønsa» hakket plankelaget i småbiter

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB / Scanpix
Sist oppdatert:
Nå ligger nedrykksskyen tett over Fredrikstad.

Fredrikstad-Hønefoss 0-2:

Et Fredrikstad på nedrykksplass trengte å kickstarte poengfangsten i hjemmemøtet med Hønefoss.

Og med sin toppscorer Tarik Elyounoussi tilbake etter karantene lå forholdene bedre til rette for akkurat det kunne skje.

For øvrig ble Wolves-manager Ståle Solbakken observert på Fredrikstad Stadion, og det er naturlig å anta at det var nevnte Elyounoussi Solbakken hadde i kikkerten.

- Jeg er her bare for å kose meg, var Solbakkens mystiske svar når TV 2 spurte i hvilket ærend han hadde tatt turen til Fredrikstad.

Hønefoss-scoring før pause
Men det var ikke Elyounoussi som først skulle få grunn til å smile. Det var nemlig Hønefoss som slo til først.

Etter å ha ligget kompakt og satset på kontringer de første snaue 20 minuttene, fikk «hønsa» etter hvert til mer offensivt og presset fram et hjørnespark.

Og etter en svak klarering fra Khalifa Jabbie og passivt forsvarspill foran målet, kunne Tor Øyvind Hovda enkelt sette inn kampens første mål.

Det var kun fjerde gangen Hønefoss har scoret før pause denne sesongen.

Det ventede trykket fra Fredikstad uteble i minuttene rett etter scoringen, men i takt med at uret tikket mot 45 minutter, økte også laget fra plankebyen presset.

Både Jabbie, Etzaz Hussain og Hans-Erik Ramberg var farlig nære scoring, og det hadde vært alt annet enn ufortjent om lagene hadde gått til hvilen med hver sin scoring.

- Vi blir bedre med en gang vi spiller langs bakken og skaper store sjanser inn mot pause. Fortsetter vi slik, kommer målet til å komme, sa Fredrikstad-trener Trond Amundsen til TV 2 ved pause.

Forlot stadion
Men om Amundsen var fornøyd med hvordan laget avsluttet den første omgangen, kan han umulig ha vært særlig imponert av hva «guttane» sine viste i den andre omgangen.

Det var Hønefoss som kom ut av garderoben med entusiasme. Det var Hønefoss som skapte de beste sjansene. Og ikke minst: Det var Hønefoss som scoret mål.

Kevin Larsen fikk i sin 100. Hønefoss-kamp æren av å avslutte Hønefoss' lærebokangrep etter 72 minutter, og vondt ble til verre for et Fredrikstad som nå har fem poeng opp til kvalikplass.

Deler av publikum viste sin frustrasjon ved å forlate stadion, mens de gjenværende viste sin misnøye i form av piping mot eget lag.

Amundsen mente etter kampen at Fredrikstad kunne takke seg selv etter tapet.

- Vi sløser med sjansene. Hadde vi vært flinkere på å omsette mulighetene, kunne dette sett annerledes ut, sa Fredrikstad-treneren etter kampen.

Leif Gunnar Smerud var på sin side storfornøyd etter kampen, og ser lyst på resten av sesongen.

- I dag gjennomfører vi en klok kamp, og selv om det er småting å rette på, må jeg si meg godt fornøyd. At vi ligger på sjetteplass på tabellen, gjør at vi kan se positivt på fortsettelsen.

Dermed tok Hønefoss sin første borteseier siden 16. mai-triumfen mot Rosenborg. For Fredrikstad blir resten av sesongen tilsynelatende en tung kamp mot nedrykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere