RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Hoddles frynsete fortid

Sist oppdatert:
Han hånet David Beckham, og gjorde ham til en hel nasjons syndebukk. Og han hånet seks millioner handikappede. Nå er Glenn Hoddle tilbake som manager.

Glenn Hoddle, som i dag er 46 år gammel, har opplevd både opp- og nedturer som fotballspiller og manager på toppnivå. Han debuterte 18 år gammel for Tottenham, og scoret i sin aller første kamp fra start, både for Spurs og for det engelske landslaget.

Managerkarrieren startet med opprykk til Premier League med ufasjonable Swindon.

Hånet Beckham
Hoddle overtok Chelsea i 1994, og la opp i 1995. Året etter overtok han det engelske landslaget etter Terry Venables. Og der begynte nedturen for Hoddle, som ikke har vist samme eleganse utenfor banen som han gjorde på banen i sine aktive dager.

Hoddle og England røk ut av VM i Frankrike i 1998 etter tap for Argentina. David Beckham fikk rødt kort i denne kampen, og Hoddle nølte ikke med å utpeke Beckham som syndebukk. Noe hele England sa seg enig i.

Tony Adams gikk ut med krass kritikk av Hoddle i etterkant av turneringen. Adams forteller i boka «Addicted» at Hoddle oppfordret spillerne, deriblant Paul «Gazza» Gascoigne til å drikke alkohol kvelden før han skulle ta ut den endelige VM-troppen.

Etter VM var hetsen mot David Beckham enorm. Men allerede før England ble slått ut av VM, så hetset Hoddle den daværende Manchester United-spilleren. Under trening på frispark-trekk ble Beckham nådeløst kritisert for sine avslutninger.

- Vi ble behandlet som små barn, skrev Tony Adams i boken «Addicted».

- Jeg ble syk. Som om noen slo meg i magen. Jeg var utrolig skuffet og flau, skrev Beckham selv i sin biografi om behandlingen han fikk av Hoddle.

Manager Hoddle havnet også på dypt vann etter at det ble avslørt at han var sjef for Eilen Dreweys selskap - healeren som Glenn Hoddle forlangte at skulle være med det engelske landslaget til VM i Frankrike.

Men Hoddle ble sittende. Helt til hans mest famøse uttalelser kom i 1999.

Hånet handikappede
I et avisintervju hånet den personlig kristne Hoddle seks millioner handikappede briter da han uttalte at handikappede mennesker blir straffet for sine synder i tidligere liv. Dette fikk hele England til å reagere med avsky.

Neste oppgave for Glenn Hoddle kom fra Tottenham - der karrieren hans startet. Men også der gikk det etter hvert skeis. Dagen etter at han fikk sparken, ble Hoddle kritisert av Tottenhams tidligere sportsdirektør David Pleat; fordi han «ville være best på trening - i en alder av 46 år».

- Kan du forestille deg Wenger spille sammen med Henry og de andre? var Pleats retoriske spørsmål etter at Hoddle ble sparket.

Tirsdag ble Glenn Hoddle ansatt som manager i Wolverhampton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere