*Nettavisen* Sport.

Hodgson: - Det er trist

I SENTRUM: Wayne Rooney får mye av oppmerksomheten i den engelske pressen. Foto: Matt Dunham (Ap / NTB scanpix)

Roy Hodgson er lei alt fokuset på Wayne Rooney.

Landslagssjef Roy Hodgson er lei av alle spørsmålene om Wayne Rooney og ønsker en større oppslutning om hele den engelske VM-troppen.

Rooney, Rooney og enda litt Rooney. Slik føler Hodgson at det har vært de siste ukene. Nye spørsmål om Manchester United-profilens posisjon får England-sjefen til å lange ut mot pressen.

- Det er litt trist at landet er så besatt av Wayne Rooney. Jeg tror ikke Wayne ser på seg selv som noe annet enn et veldig viktig medlem av troppen, en som gjør sitt beste hele tiden, sier Hodgson ifølge The Guardian.

Og fortsetter:

- Vi deler ikke denne besettelsen av Wayne. Vi synes også at personer som Danny Welbeck, Daniel Sturridge, Raheem Sterling, Ross Barkley og Adam Lallana er der for å spille bra og hjelpe oss med å score mål. Det er det en tropp handler om.

Kritisert

Siden Rooneys landslagsdebut i 2003 har han måttet bære mye av det engelske presset på sine skuldre. Han er mannen engelskmennene har satt sin lit til under de store mesterskapene. Og mannen som har fått pepper når laget ikke har prestert som ønsket.

I fredagens 3-0-seier over Peru leverte stjernespissen en relativt blek forestilling. Det fikk mediene til å kritisere ham, men Hodgson vil ikke gå med på at han må forsvare sitt uttak av Rooney.

- Wayne og Steven Gerrard (kaptein) har aldri bedt om å bli opphøyet til den posisjonen de har nå. De har den fordi de er dyktige spillere. Og de fortjener sine roller, sa den tidligere Liverpool-manageren.

Finpuss i USA

England spiller sin neste VM-oppkjøringskamp mot Ecuador i USA onsdag. Siste test før Brasil-mesterskapet kommer mot Honduras tre dager senere.

Hodgson ønsker selvfølgelig å se typer som Rooney og Gerrard på sitt beste, men stiller ikke ekstra krav til dem før VM-åpningen mot Italia 14. juni.

- Jeg ber ikke spillerne om å imponere meg hele tiden for å rettferdiggjøre min tro på dem. Hvis de spiller for England som de gjør for Manchester United og Liverpool, blir jeg glad, la Hodgson til.

Foruten Italia skal England møte Uruguay og Costa Rica i VM-gruppe D. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.