*Nettavisen* Sport.

Hodgson: - Ingen krise

Foto: Scanpix

Men John Henry får en tøff oppgave med å gjøre Liverpool til et vinnerlag igjen.

17.10.10 19:09

EVERTON - LIVERPOOL 2-0:

Det har ikke vært noen god høst for alle de med hjertene i Liverpool. De røde har slitt med å sanke poeng i ligaen, og på styrerommet har det foregått en maktkamp for å sikre klubben nye eiere.

Og det er ingen tvil om at turbulensen og usikkerheten rundt klubbens framtid har spilt inn på spillernes prestasjoner.

Da det før helgen endelig ble klart at amerikanske NESV fikk kjøpe klubben fra forhatte George Gillett og Tom Hicks, trodde de aller fleste med rødt hjerte at spillerne skulle få toget tilbake på skinnene.

Men mot byrival Everton var det ingenting som tydet på noen rød revolusjon under nye eiere. Nyeier John Henry var nemlig vitne til et meget tamt og hjelpesløst bortelag.

Liverpool-manager Roy Hodgson nekter imidlertid for at det er krise i klubben.

- Jeg synes ikke det er noen krise. Måten vi spilte på i dag var ikke slik et bunnlag spiller, men seks poeng på åtte kamper er ikke noe særlig til gevinst, sier Hodgson til Sportinglife.

Cahill med mål
For selv om Liverpool endelig ble kvitt verkebyllene George Gillett og Tom Hicks, er det fortsatt de samme spillerne som har startet sesongen begredelig som troppet opp til kamp på Goodison Park.

Dermed gikk hjemmelaget rett i strupen på sin vaklende rival og Liverpool hadde lite å by på den første halvtimen. Da var det Everton som kjørte banespillet, og bortelaget markerte seg først og fremst med å lage mange frispark.

Men da Liverpool endelig fikk roet seg litt, fikk tak i kula og skulle melde seg på i oppgjøret, skjedde det som så ofte skjer med lag i motgang:

Alt går galt.

34 minutter var spilt da Seamus Coleman vendte vekk Raul Meireles før han satte fart rett på Liverpools backrekke. Først dro han seg forbi Lucas Leiva, før også Paul Konchesky kom på etterskudd.

Dermed kom Coleman seg helt ned til dødlinja, der han slo 45 grader ut. Der ventet måltyven Tim Cahill, som ekspederte ballen i mål bak en sjanseløs Pepe Reina i Liverpool-målet.

- Det var en blokkering som havnet hos Cahill, så jeg følte at vi var litt uheldige som gikk til pause ett mål bak, sier Roy Hodgson.

1-0 til Everton, og det var ikke ufortjent at hjemmelaget gikk til pause med ledelse.

Tøff start etter pause
Etter hvilen var det derimot tydelig at de røde i Liverpool hadde bestemt seg for å vise langt mer vilje og tæl. Og det tok ikke lang tid før Maxi Rodriguez fikk fyrt av et skudd mot Tim Howard i Everton-buret.

Howard reddet enkelt, men Liverpools start så lovende ut.

Men så var det dette med lag i motgang, da.

For etter at Liverpool hadde festet et visst grep om kampen de første fem minuttene, var det Everton som først skulle få utteling etter hvilen.

Leighton Baines' corner ble klarert av Sotiris Kyrgiakos. Klareringen havnet imidlertid rett i bena til Mikel Arteta i returrommet. Han tok ned ballen, fyrte av et skudd midt i mål, men Pepe Reina var blokkert av flere spillere og sto på feil fot idet skuddet suste forbi ham og i mål.

Og med to mål å gå på, la Everton seg lavere i banen og lot Liverpool trille ball.

Nedrykksplass
Det gjorde Liverpool til gagns, men mangel på initiativ og vilje gjorde at Everton hadde en enkel jobb med å forsvare seg.

Riktignok maktet Liverpool skape enkelte farligheter mot slutten, men det var aldri nok til å overliste Evertons Howard. Dermed fikk også Everton flere gode muligheter til å kontre inn spikeren i kista, men det ble ikke flere mål i oppgjøret.

- I andreomgangen gjorde laget alt det kunne, vi spilte godt, skapte sjanser, nektet dem sjanser og fikk dem på bakbeina, forklarer Hodgson. Det var imidlertid ikke nok til å komme tilb ake i kampen.

Til slutt kunne dermed Everton juble for sin første seier mot byrivalen siden 2006. Samtidig sørget Everton for å gi seg selv pusterom i forhold til nedrykksstreken, mens Liverpool nå ligger på nedrykksplass, med kun seks poeng på åtte kamper, etter kun én seier i høst.

Det betyr at John Henry har litt av en oppgave når han nå skal forsøke å gjøre Liverpool til et vinnerlag igjen...

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.