RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hodgson: - Rooney må være Rooney


Englands landslagssjef Roy Hodgson roser Wayne Rooney, men sier Manchester United-kapteinen må finne tilbake til scoringsformen før EM.
Englands landslagssjef Roy Hodgson roser Wayne Rooney, men sier Manchester United-kapteinen må finne tilbake til scoringsformen før EM. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Englands landslagssjef Roy Hodgson roser Wayne Rooney, men sier Manchester United-kapteinen må finne tilbake til scoringsformen før EM.

– Det handler ikke om hvor mye bra han kan gjøre for oss utenfor banen som en mentor for de yngre spillerne. Vi trenger at han er Wayne Rooney på banen og scorer mål, skaper sjanser og leder oss framover, sier Hodgson.

For Manchester United har Rooney slitt med uttellingen denne sesongen, og han står så langt med to scoringer på 13 ligakamper.

Samtidig med måltørken for klubblaget ble 30-åringen historisk da han i september overtok rekorden som den mestscorende spilleren på det engelske landslaget. En straffescoring i 2-0-seieren over Sveits sendte Rooney opp på 50 landslagsmål, ett mer enn tidligere rekordholder Bobby Charlton.

I tida før rekordscoringen la mediene mye press på kapteinen, og Hodgson berømmer måten Rooney taklet oppmerksomheten.

– Jeg synes han håndterte det fantastisk. Det var en viktig straffe, og jeg synes det viste hvor dedikert han er til jobben sin, sier Hodgson.

Under EM i Frankrike til sommeren venter Russland, Slovakia og nabo Wales for England i gruppespillet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere