RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Flere av Manchester Uniteds stjerner risikerer å måtte bli hjemme under sommerens fotball-VM etter svake prestasjoner på klubblaget, sier Englands landslagssjef Roy Hodgson.
Flere av Manchester Uniteds stjerner risikerer å måtte bli hjemme under sommerens fotball-VM etter svake prestasjoner på klubblaget, sier Englands landslagssjef Roy Hodgson. Foto: Andrew Yates (Afp)

Hodgson advarer United-floppene

Flere av Manchester Uniteds stjerner risikerer å måtte bli hjemme under sommerens fotball-VM etter svake prestasjoner på klubblaget, sier Englands landslagssjef Roy Hodgson.

United tapte sin 12. seriekamp da Sunderland slo dem 1-0 på Old Trafford søndag og alt tyder nå på at klubben ender på en meget svak 7.-plass i Premier League.

De aller fleste spillerne har vært fryktelig svake fra dag én denne sesongen og det kan bety at flere av engelskmennene i klubben ikke får være med i VM-troppen.

Det sier landslagssjef Hodgson.

– United er ett av få lag med mange engelske spillere, men fotballspillere må dessverre akseptere at karrieren deres på landslaget er linket til karrieren i klubblaget. Hvis de ikke presterer på klubblaget mens spillere fra andre lag gjør det, blir plassen din på landslaget truet, sier Hodgson ifølge AP.

– Ingen guddommelig rett

Wayne Rooney er bankers i den engelske troppen dersom han er skadefri, men spillere som Phil Jones, Chris Smalling, Michael Carrick, Tom Cleverley, Ashley Young og Danny Welbeck risikerer å bli droppet.

Spesielt Carrick har slitt med formen denne sesongen, og lørdag spilte han det som bare kan bli beskrevet som en skandaløst dårlig kamp mot Sunderland.

– Jeg er sikker på at United-spillerne forstår at de ikke har en guddommelig rett til å komme med selv om de har vært med før.

England reiser til VM i Brasil med edruelige ambisjoner, men gjennombruddet til spillere som Adam Lallana, Ross Barkley og Luke Shaw gir håp om at de kan overraske.

– Det er opp til meg å plukke det beste laget, sier Hodgson som leder England i et mesterskap for annen gang.

– Verste delen av jobben

For to år siden ble det stopp mot Italia i kvartfinalen i EM. Nær sagt som vanlig røk England ut etter straffesparkkonkurranse.

Hodgson sier han gruer seg til å gi spillere beskjed om at de ikke kommer med til VM.

– Det er den verste delen av jobben. Det er en stor ulempe at jeg bare kan ta med 23 spillere, sier han ifølge Sky Sports.

England er i VMs kanskje tøffeste gruppe med Uruguay, Italia og Costa Rica.

De spiller sin første kamp mot Italia 14. juni. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere