*Nettavisen* Sport.

Hodgson hånes etter Ferdinand-flausen

Foto: Devlin / Pa Photos

Den engelske landslagssjefen får gjennomgå etter T-baneskandalen.

05.10.12 12:23

Det var torsdag at engelske aviser godtet seg over t-banetabben til landslagssjef Roy Hodgson. Veteranen skal ha kommet med noen svært uheldige kommentarer.

Ifølge Daily Mail skal treneren åpenlyst ha diskutert framtiden til Rio Ferdinand med passasjerer han traff på en t-bane i London. Uttalelsene har skapt en rekke reaksjoner. Den tidligere Viking-treneren skal ha sagt at Manchester United-spillerens landslagskarriere var over og at 34-åringen var over toppen.

Hånes i pressen
Hodgson ble selvfølgelig stilt til veggs på grunn av disse uttalelsene av engelsk presse, og så seg nødt til å unnskylde det hele. Hodgson mente saken var overdrevet.

- Selvsagt sa jeg ikke at Rios karriere er over. Etter hva jeg husker, snakket jeg med mange personer på T-banen, og én fyr spurte meg om Rio ville bli tatt ut i min neste tropp. Jeg tror kanskje at jeg svarte «nei, det tror jeg ikke», men det var også alt, sa Hodgson ifølge BBC.

Også fredag fråtser tabloidavisene i denne saken og de «gode» overskiftene er mange. Det er tydelig at pressen liker å ha det moro på Hodgsons bekostning.

The Mirror, som var først ute med denne saken torsdag, skriver «Rio raser mot Roy». The Sun kjører med ordspillet «Blunderground» og har også laget et humoristisk kart.

Hånes i pressen
Man skulle kanskje tro at en slik sak var ute av verden etter at unnskyldningen kom på bordet, men fredag skriver Daily Star at Hodgson minutter senere igjen fornærmet Ferdinand.

Flere av de fremmøtte pressefolkene reagerte på at Hodgson hadde tatt ut få midtstoppere, og lurte naturlig nok på hvorfor han da ikke ville ha med Ferdinand.

- Vel, vi har jo Michael Carrick, som kan spille stopper om det trengs. Det blir en kamp der vi har ballen mye, sa landslagstreneren om uttaket.

Dette ble vinklet på den måten at Hodgson mente Carrick var et bedre alternativ på stopperplass enn Rio Ferdinand. Mye tyder i hvert fall på at Hodgson ikke vil ha Ferdinand i troppen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Det er personlig
Rio Ferdinand har enn så lenge ikke uttalt seg i saken, men The Mirror hinter om at han skal være svært skuffet over uttalelsene til Hodgson.

Han mener dette nå har blitt en personlig sak og skal angivelig være rasende på grunn av kommentarene til landslagssjefen. Han skal likevel ha akseptert unnskyldningen.

The Mirror skriver at Ferdinand nå er redd for at treneren har et problem med ham, og at han derfor ikke kommer til å få sjansen for det engelske landslaget igjen under Hodgsons tid.

Stopperen skal spesielt ha reagert på at Hodgson ikke tok kontakt for å snakke om saken med Ferdinand selv, før han luftsete det hele for offentligheten på T-banen.

United-spilleren skal også være skuffet over at Gary Neville, Hodgsons assistent, skal ha brukt sin posisjon som TV-profil til å sterkt hinte om at Ferdinands landslagskarriere var over.

Dette skal ha skjedd under en TV-sending mandag. Ferdinand og Neville spile i flere sesonger sammen i Old Trafford-klubbens forsvar.

Fikk ikke svar
34-åringen ønsker nå å se en komplett logg over hva Hodgson sa til pressen torsdag, slik at han selv kan vurdere hvor god unnskyldningen var.

Hodgson skal for øvrig også ha forsøkt å ringe Ferdinand, men uten å få svar hos stopperen.

- Roy har lagt igjen en beskjed på telefonsvareren til Rio, og sendt ham tekstmeldinger. Han har også kontaktet de som representerer ham, sto det i en pressemelding.

Også i forkant av sommerens EM var det hett mellom Hodgson og Ferdinand. da ble stopperen utelatt av troppen på grunn av rasismesaken som involverte John Terry.

Hodgson valgte likevel å ta ut Terry i troppen, noe som første til at Ferdinand ikke kunne tas ut. Terry skal ha kommet med rasistiske kommentarer til Rios lillebror, Anton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.