RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AKSPTERER DOMMER: Uli Hoeness godtar dommen på tre og et halvt år fengsel for skatteundragelse.
AKSPTERER DOMMER: Uli Hoeness godtar dommen på tre og et halvt år fengsel for skatteundragelse. Foto: Adam Davy (PA / NTB scanpix)

Hoeness ferdig i Bayern München

Aksepterer dommen.

Bayern München-president Uli Hoeness har sagt opp stillingen med øyeblikkelig virkning. Han godtar dommen på tre og et halvt år fengsel for skatteunndragelse.

– Etter å ha snakket med familien min har jeg bestemt meg for å akseptere dommen. Jeg har instruert advokatene mine om å ikke anke. Skatteunndragelsen var en stor feil. Det må jeg ta konsekvensen av, sier 62 år gamle Hoeness i en pressemelding.

Livsverk

Hoeness ble torsdag kjent skyldig i å ha unndratt hele 140 millioner kroner. Han var i utgangspunktet tiltalt for å ha unndratt 30 millioner, men innrømmet under rettssaken at beløpet var langt høyere.

Han har mottatt støtte fra både spillere, fans og andre ledere i Bayern, men velger å tre til side.

– Jeg vil avverge at klubben tar skade. Bayern München er mitt livsverk og vil alltid være det. Jeg kommer til å beholde kontakten med klubben så lenge jeg lever, sier Hoeness.

Verdensmester

I løpet av karrieren spilte Hoeness mer enn 200 seriekamper for Bayern. Han ble ligamester fire ganger.

Han ble også europamester og verdensmester med Tyskland i henholdsvis 1972 og 1974.

62-åringen har jobbet for klubben siden han la opp på grunn av skade i 1979, og han har vært en viktig brikke i oppbyggingen av laget som er på vei mot et suverent seriemesterskap denne sesongen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere