Hoff: - Det er toppen av ydmykelse

GIKK PÅ RATATA: Espen Hoff var veldig flau etter å ha gått på rumpa da han skulle få ut følelsene utvisningen ga.

GIKK PÅ RATATA: Espen Hoff var veldig flau etter å ha gått på rumpa da han skulle få ut følelsene utvisningen ga. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Espen Hoff var flau etter utvisningen mot Sarpsborg 08.

25.05.15 23:42

START - SARPSBORG 08 1-2:

SØR ARENA (Nettavisen): - Det er toppen av ydmykelse når jeg ramler der. Det er mye frustrasjon og skuffelse som skal ut, også er det ekstra kjipt at TV-bildene fanger opp situasjonen, sukker Hoff til Nettavisen.

Kanten prater om hendelsen på vei inn i garderoben etter han ble utvist i 39. spilleminutt. Hoff fikk rødt kort for å frata Amin Askar en klar målsjanse, og da han skulle få ut skuffelsen gikk alt galt.

Start-spilleren sparket ut i løse luften, skled og gikk skikkelig på stumpen.

Dette var Hoffs første utvisning i karrieren, men i andre serierunde ble han utestengt i to kamper i etterkant for å sparke Sandefjords Kevin Larsen.

Den nybakte faren sier det kjipeste var å svikte lagkameratene.

- Jeg vet hvor vanskelig det er å spille med en mann mindre. Å gjøre det vanskeligere for lagkameratene er det verste med situasjonen, sier Hoff.

- Var det rødt kort?

- Frisparket er greit, men jeg har ikke sett det i reprise. Jeg vet ikke hvor stor sjanse jeg tar fra han, men det kan vel forsvares.

HER GÅR DET GALT: Espen Hoff havnet på stumpen. Foto: Skjermdump (C More (med tillatelse))

Delte meninger

En som hadde god utsikt var Starts keeper Håkon Opdal. Bergenseren er usikker på om det var rødt.

- Jeg synes kanskje gult kort hadde vært greit, men jeg er ikke sikker. Uansett tror jeg ikke vi skal ha fokus på dommeren, forteller Opdal til Nettavisen.

Sarpsborg-trener Geir Bakke har heller ikke noen stor mening om det er rødt kort eller ikke.

FORNØYD: Sarpsborgs trener Geir Bakke. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Jeg står for langt unna, men jeg håper det er riktig. Jeg vet hvor hardt det er å få en mann feilaktig utvist. Regelen er vel klar, men det er vanskelig for meg å si, sier Bakke til Nettavisen.

LES OGSÅ:Her koker det over for Start-profilen

Hjemmelagets trener, Mons Ivar Mjelde, begynner å gå lei av tvilsomme dommerhendelser.

- Det røde kortet kan vel forsvares, men generelt sett har det vært for mye usikkert fra dommerne. Likevel så bør vi ha en mann ekstra bak der, så vi hadde stoppet sjansen, forteller Mjelde til Nettavisen.

Den andre mannen i hovedrollen, Amin Askar, er ikke i tvil om at det var rett å vise ut Hoff.

- Ja, den er helt klar. Han tråkker meg nesten i hjel. Der og da gjør det veldig vondt, men det går over.

Lettet Sarpsborg-gjeng

Det røde kortet gjorde at bortelaget styrte det meste av kampen, men Sarpsborg slet med å utnytte overtallet. Start sto lenge i mot, og da vertene kom under svarte de med scoring like etter. Poengene glapp likevel tre minutter før slutt da Martin Wiig satte inn seiersmålet. Mjelde tar Starts fjerde tap på rad tungt.

- Det er aldri kjekt å tape fotballkamper, og det er vanskelig med ti mann. Det verste som kan skje er å få en utvist rett før pause. Og at vi taper på tampen er surt.

Sarpsborgs midtbanespiller Steffen Ernemann antyder at det var helt fortjent.

- Vi er det beste laget hele kampen. At vi lager det litt spennende og slipper Start inn i kampen er unødvendig, men alt i alt er det en veldig fortjent seier, smiler dansken til Nettavisen.

Bakke synes også laget hans gjorde det i overkant spennende for seg selv.

- Vi er ikke skarpe nok i sjansene og spillet vårt. Vi har mange sjanser, men jeg mener vi burde hatt enda flere. Likevel synes jeg vi gjør jobben. Alle Tippeliga-kamper er tøffe.

45-åringen er begeistret med det laget hans har gjort på de første ti kampene i sesongen.

-16 poeng på ti kamper er vi godt fornøyd med. Jeg føler ikke vi har hatt noe flaks heller, vi kunne gjerne hatt flere poeng hvis vi hadde hatt litt marginer.

LES OGSÅ:Detaljert kampreferat

HUFF: Starts Kristoffer Ajer (foran) reagerer med sinne på Sarpsborgs 1-2 scoring. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)


Suspensjoner for Start

Før Hoffs røde kort var det en jevnspilt, tam affære på Sør Arena hvor sjansene uteble før hvilen.Lars-Jørgen Salvesen ble ofret i sin hjemmedebut fra start i pausen for Robert Sandnes på grunn av det røde kortet. Sarpsborg styrte kampen i større grad etter hvilen, og kom til et par muligheter hvor Opdal sto i veien. Helt til det 66. minutt.

Da luktet Kristoffer Tokstad en lang ball og utnyttet en uorientert Ole Martin Rindarøy, og førte de blå og hvite i ledelsen med sitt andre mål i år. En ledelse som ikke varte lenge. Matthias Vilhjlamsson headet nydelig inn sin fjerde scoring for sesongen, og 1-1 på vertenes syvende corner i kampen.

Start kjempet heroisk og så lenge ut til å få med seg et poeng, men Sarpsborgs overtak ga utteling. Tre minutter før slutt dukket Martin Wiig opp og satte inn 2-1 til østfoldingene. I likhet med Tokstad var dette Wiigs andre mål denne våren. Start truet aldri sarpingene, og seieren til Sarpsborg var utvilsomt fullt fortjent foran 4683 tilskuere.

Dagens Sarpsborg-seier gjør at de ligger på syvende plass med 16 poeng, mens Start er nummer 13 med sine ni poeng, bare tre poeng foran Sandefjod på kvalikplass.

I neste serierunde venter topplaget Stabæk for Sarpsborg, mens sørlendingene skal spille borte mot Haugesund. For Starts del blir det uten kanten Espen Børufsen, som har vært blant lagets beste spillere de ti første serierundene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag