Hoff: - Han kan takke seg selv

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Espen Hoff synes det røde kortet til Anthony Annan var vel fortjent.

15.08.10 10:03

ROSENBORG - START 4-3

LERKENDAL (Nettavisen): Han blir nok husket for drømmemålet etter 49 minutter.

Anthony Annan fikk drømmetreff og klinte ballen i vinkelen bak Start-keeper Kenneth Høie. Det var Annans første mål på seniornivå og ghaneseren visste ikke helt hvor han skulle gjøre av seg da han så ballen suse i nettmaskene.

Men det er nok mange som også vil huske det som skjedde fem minutter senere. Da var det bare ett sted for Annan å gå: Dusjen.

Midtbaneterrieren fikk nemlig sitt andre gule kort etter 54 minutter for en forseelse mot Starts Espen Hoff og måtte dermed forlate banen.

Etter kampen var både Annan og Rosenborg-trener Nils Arne Eggen kritiske til Hoffs opptreden da han ble truffet av Annan, men Hoff selv er klokkeklar på at Annans andre gule kort var fortjent.

- Jeg opplever situasjonen som at Annan kommer altfor sent og treffer med med hånda eller albuen i hodet. Det kjennes ut som et slag i alle fall. Han kan godt si at jeg overspiller, men det røde kortet kan han takke seg selv for, sier Hoff til Nettavisen.

Mål og utvisning
Men for Anthony Annan opplevde han det andre gule kortet som noe strengt idømt. Men som han sa flere ganger: Det er dommeren som avgjør.

- Han Start-spilleren, Hoff, obstruerte meg. Så skulle jeg ta ballen og komme meg forbi, så falt han og gjorde mye ut av situasjonen. Men det er dommeren som dømmer, sier Annan.

Og dommeren dømte frispark til Start og gult kort til Annan. Dermed måtte Annan forlate banen, men det til stående applaus. Selv hadde han et ambivalent forhold til hyllesten fra publikum.

- Jeg var veldig lei meg fordi jeg fikk rødt kort, men så ga de meg applaus og jeg må få si takk til supporterne. Jeg er glad for det de gjorde, sier Annan.

- Du tror ikke målet ditt var hovedgrunnen til applausen, og ikke det røde kortet?

- Det hjalp nok med målet, smiler ghaneseren, som til alt overmål også ble kåret til banens beste spiller av publikumsjuryen.

- Helt bak mål
Men mens Anthony Annan kan koste på seg et smil etter utvisningen, er Nils Arne Eggen langt fra like fornøyd.

- Utvisningen er helt bak mål. Anthony er foran han Hoff og så kaster han seg bare ned, sier Eggen.

Men der er Espen Hoff totalt uenig, og Start-spilleren er ikke overrasket over at det er Annan som fikk det røde kortet. Hoff opplever nemlig at Annan ofte benytter seg av tjuvtriks, og at forskjellen fra tidligere er at nå slapp han ikke unna.

- Jeg opplever det som at det er slik han spiller. Han kommer litt sent inn, og får med ei arm eller noe, og noen ganger kommer ahan seg unna og andre ganger blir han oppdaga. I dag ble han oppdaga, sier Hoff til Nettavisen.

- Nils Arne Eggen og Annan mener at du kaster deg lett?

- Det kan de godt si, men han er så seint inne med ei hånd at den kan han takke seg selv for.

Pipekonsert
Og mens Anthony Annan fikk stående applaus da han tuslet av banen etter det røde kortet, måtte Hoff finne seg i å bli pepet på av det noe fåtallige trønderpublikummet. Men til tross for at det kun var knappe 6000 tilskuere på Lerkendal, fikk Hoff med seg pipekonserten.

- Hehe, ja, jeg hører det. Man prøver jo å ikke la seg påvirke. Samtidig er det noe av det som er herlig med fotballen, når publikum er virkelig engasjert, medgir Hoff.

Som innrømte at det var bittert å tape for Rosenborg, etter en strålende førsteomgang. Hoff scoret førstemålet til Start, la opp til det andre og var en konstant trussel før hvilen.

Etter pause tok imidlertid Rosenborg over og avgjorde kvartfinalen i løpet av andreomgangens seks første minutter. I tur og orden scoret Mikael Lustig, Anthony Annan og Trond Olsen.

Ole Martin Årst reduserte til 4-3 rett før Annan ble utvist, men Start klarte aldri å utnytte det faktum at de var én mann mer. Dermed vant Rosenborg til slutt fortjent.

Det betyr at trønderne er klare for semifinale, der de må klare seg uten en suspendert Anthony Annan.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.