RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoff avgjorde utrolig Start-drama

KUNNE JUBLE: Espen Hoff reddet poeng for Start.
KUNNE JUBLE: Espen Hoff reddet poeng for Start. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Snudde kampen med to sene scoringer.

START - SANDEFJORD 2-1:

Sandefjord så lenge ut til å stikke av med en sterk borteseier mot Start, men to sene scoring av Espen Hoff sørget for at kampen endte 2-1 på Sør Arena søndag kveld. 

En utrolig avslutning på en kamp som kommer til å bli husket lenge i Kristiansand.

- Det var deilig. Alle sørlendinger fortjener dette etter det tøffe vi har vært gjennom i hele vinter. Dette var første nedbetaling, og det her skal vi klare, sier tomålshelt Hoff til C More etter kampen.

Han sikter til en vinter preget av dårlig økonomi, spillersalg og dystre sportslige spådommer.

Nå har Start, som er tippet som dumpekandidat av mange, fått en god start på sesongen med fire poeng på de to første kampene.

Sandefjord-trener Lars Bohinen er langt nede etter kampen.

- Det føles naturligvis surt, vi følte vi hadde brukbar kontroll. Men vi gjør mange dumme ting. Vi taper fortjent, innrømmer han overfor C More.

God Start-åpning
Kampen i seg selv var morsom og underholdende, og Start satte inn et voldsomt press på Sandefjord fra første spark. Gjestenes keeper Lars Herlofsen måtte flere ganger i aksjon for å hindre scoring.

Etter ti minutter burde Matthías Vilhjálmsson ha sendt Start i ledelsen da han gikk til værs på et flott innlegg fra Espen Børufsen, men headingen gikk rett på Herlovsen.

Minuttet senere var Vilhjálmsson igjen farlig frempå på et innlegg, men igjen var Herlovsen god. Keeperen vartet opp med nok en herlig reaksjonsredning på islendingens forsøk.

- Kan ikke starte slik
Etter et stort Start-overtak det første kvarteret, kom Sandefjord mer og mer inn i kampen. Da lagene gikk til pause sto det 0-0.

- Vi kan ikke starte på den måten vi gjør i dag, oppsummerte Sandefjord-trener Lars Bohinen til C More i pausen.

Og han fikk viljen sin. 5234 tilskuere fikk se et Sandefjord-lag som gikk ut i hundre etter pause. Pål Alexander Kirkevold var nær scoring etter ti minutter, men skuddet gikk rett utenfor.

Eirik Lamøy fikk en enda større mulighet ti minutter senere. Han løp seg fri på bakerste stolpe, og fra kort hold satte han ballen rett utenfor Håkon Opdal i Start-målet etter et flott innlegg.

Der burde Sandefjord ledet 1-0, men det tok ikke lang tid før de kunne slippe jubelen løs. I det 67. minutt rev nemlig Alexander Gabrielsen seg løs på en corner og satte ballen i mål fra kloss hold.

Hoff-kanon
Men Start slo tilbake, og syv minutter før slutt måtte Herlofsen for første gang kapitulere. Espen Hoff banket nemlig inn utligningen med et knallhardt skudd fra skrått hold, men Herlovsen burde nok ha gjort en bedre jobb ved den situasjonen.

Men Hoff og Start var ikke ferdige.  To minutter på overtid banket Hoff inn 2-1 med en fantastisk scoring. Sør Arena eksploderte i ekstase.

Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 2-1 på Sør Arena.

Starts neste kamp spilles førstkommende lørdag mot Mjøndalen på bortebane. Sandefjord møter Sarpsborg 08 på hjemmebane dagen etter.

P.S: Jean Mendy spilte ikke for Sandefjord søndag. Han hadde pådratt seg en skade bak på låret og sto over kampen.

P.P.S: Husk at du kan følge alle fotballkamper - hver dag - direkte i Nettavisens livesenter. Vi har gått tilbake til vår gamle og svært populære løsning, til glede for mange lesere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere