Det er duket for et av tidenens viktigste derbyer mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm søndag kveld.

Med to serierunder igjen kan begge lag i teorien fortsatt rykke ned, og særlig gjestene fra Romerike bør ha poeng for å unngå en ekstremt spennende avslutningsrunde neste helg.

Under Arne Erlandsens ledelse har det blitt sju poeng på de siste tre kampene, takket være det mange mener er en kynisk fotballstil.

Omfavner Erlandsen-stil

TV 2s fotballekspert og reporter Ivar Hoff hyller derimot Erlandsens tilnærming til spillet, og kommer samtidig med et stikk til flere av de andre tippeligalagene.

NA Live: Følg derbyet fra kl. 18.00

- Måten Arne Erlandsen legger opp spillet på, minner om det vi så fra Island i sommerens EM. I mine øyne er det helt riktig å satse på en slik spillestil; det handler om å tilpasse seg de spillerne vi har her i Norge. Du ser lag som Vålerenga, Molde og Strømsgodset som forsøker å leke europeisk fotball ... Masse ballinnehav og spill på tvers. De prøver å være noe de ikke kan være. Jeg fatter det ikke, sier Hoff til Nettavisen, som kan forstå at Erlandsens stil blant noen kanskje ikke oppfattes som den mest publikumsvennlige.

- Men det mest underholdende i fotball er jo resultater, er det ikke, legger han retorisk spørrende til.

Les også: Sto i pølseboden på Åråsen for få uker siden. Nå skal han redde LSK

Hoff er klar på at det fort kan være en fordel at søndagens kamp spilles på bortebane, hvor det har blitt sterke seiere mot Stabæk og Brann de seneste ukene.

- De har jo bevist under Erlandsen at fotballen hans gjør seg ekstra bra på fremmed gress, så om noe tror jeg bare det øker sjansene for Lillestrøm, sier han.

Søndag formiddag opplyser for øvrig arrangementsansvarlig i VIF, Anita Alexandersen, til Nettavisen at det er solgt over 17.000 billetter til storkampen.

- Kritisert for følelsesutbrudd

Tidligere LSK-spiller Hoff har som kjent fortsatt store følelser for klubben, noe han ikke klarte å skjule da han jublet for mål da kanarifuglene tok tre poeng i Bergen.

- Jeg fikk en del meldinger og kritikk i etterkant av det, men det må være lov å vise litt følelser. Man skal huske på at jeg stort sett har hatt grunn til å være forbannet denne sesongen, humrer han.

Søndag kveld sitter han som livereporter for TV 2 på Ullevaal og advarer om at det kan bli følsomt også da.

Skulle Erlandsen klare å føre Lillestrøm til ny Tippeliga-kontrakt, mener Hoff at det ikke bør være tvil om å tilby treneren ny kontrakt.

- Da trenger man ikke å diskutere spillestil engang. Da har han bevist at det som gjelder er å tilpasse stilen etter det spillermateriellet som finnes her oppe i Norge, avslutter Hoff.