Høgli: - Det blir en spesiell følelse

Torsdag er Tom Høgli tilbake på sin gamle hjemmebane i Brugge. FC København-backen innrømmer at det vil vekke følelser.

Torsdag er Tom Høgli tilbake på sin gamle hjemmebane i Brugge. FC København-backen innrømmer at det vil vekke følelser. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Torsdag er Tom Høgli tilbake på sin gamle hjemmebane i Brugge. FC København-backen innrømmer at det vil vekke følelser.

Høgli var Brugge-proff i tre sesonger mellom 2011 og 2014. Torsdag er nettopp det belgiske laget motstander i europaligaen, og Høgli skal prøve å hjelpe FCK til tre poeng på sin gamle hjemmebane.

– Det blir litt spesielt. Det er bare noen måneder siden jeg forlot klubben, og jeg hadde ikke regnet med å være tilbake så tidlig. Men jeg gleder meg, sier Høgli til den danske hovedstadsklubbens egen TV-kanal.

– Det blir fint å komme ned til Belgia, for jeg har et godt forhold til klubben, tilføyer den norske landslagsbacken.

Ubeseiret Brugge

30-åringens tidligere arbeidsgiver er ubeseiret i europaligaen etter to kamper. 0-0 mot Torino i åpningskampen ble etterfulgt av 3-0-seier over finske HJK i den neste.

FC København står på sin side med tre poeng etter å ha slått HJK 2-0 og deretter tapt 0-1 for Torino i Italia. Poengfangst i Belgia torsdag synes dermed å være særdeles viktig for danskene.

– Det handler uten tvil om å ta poeng. Vi må i hvert fall ha ett poeng, men aller helst tre, sier Høgli, som svarer følgende på om han har fungert som rådgiver for trener Ståle Solbakken inn mot møtet med gamleklubben:

– Jeg har forsøkt å bidra med det jeg vet, men FCK er veldig dyktige til å hente inn informasjon selv også. De studerer motstanderne sine godt. Jeg vet de har sett en del kamper med Brugge i det siste, så de har nok god kontroll uten min hjelp.

Gode individualister

Brugge ligger tre poeng bak serieleder Anderlecht i den belgiske toppserien etter elleve serierunder. Søndag ble Lokeren slått 3-1 på bortebane i generalprøven før møtet med FCK.

– Det er et godt lag vi skal spille mot. De er gode på hjemmebane i Brugge, har flotte supportere, så det er en fin atmosfære som venter oss, sier Tom Høgli.

– De har mange individuelt gode spillere fra ulike deler av verden. Og i tillegg til gode individualister har de også mange hardtarbeidende spillere i bakhånd, tilføyer han.

Landslagsbacken har samtidig stor tro på at FCK har med seg poeng hjem når laget vender nesen mot den danske hovedstaden.

– Vi har en strategi som vi tar med oss, og som vi håper skal fungere bra. Vi må bare jobbe med de samme tingene som vi har gjort i det siste. Det handler om å være kompakte, henge sammen som lag og ikke å få for store avstander, sier Høgli, som vet at torsdagens kamp også vil inneholde en dose gjensynsglede.

– Jeg gleder meg til å treffe gamle venner igjen, men prøver å gjøre dette til en helt vanlig kamp for min del, sier han. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag