Høgmo: - Gøy å se Ødegaard og Dæhli

POSITIV TROSS TAP: Per-Mathias Høgmo har tro på en god kamp mot Aserbajdsjan.

POSITIV TROSS TAP: Per-Mathias Høgmo har tro på en god kamp mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Per-Mathias Høgmo er godt fornøyd med det unggutta presterte mot Estland.

13.11.14 15:28

Per-Mathias Høgmo avlyste fotballtreningen og lot landslagsgutta kjøre ren restitusjonstrening i studio dagen etter Estland-kampen.

Landslagssjefen måtte under torsdagens pressekonferanse svare på spørsmål om hva som gikk galt i møte med estlenderne.

- Etter en ruskete førsteomgang, så er det en halvtime i andreomgang, hvor vi har 75-25 i possession og virkelig får fram tempo i angrepsspillet vårt og gode bevegelser. Det gleder meg, sier Høgmo.

- Vi blir straffet på effektiviteten i går. To av de tre sjansene Estland får, får de på grunn av slurv hos oss. Det viser at vi må være nøye på å jobbe med soneforsvaret vårt, og det kommer til å få fokus på treningen vår i morgen, sier Høgmo.

Finspill eller enkelt?
Landslagssjefen fikk også spørsmål om hvorfor det ikke ble slått flere lange baller da Norge jaktet utligning mot Estland onsdag.

- Det har litt å gjøre med de spillertypene vi har utpå der. Det er for at vi skal kunne kombinere oss gjennom. Samtidig kom det noen muligheter etter langpasning og duell rundt. Det kan være en kombinasjon av det i enkelte faser i spillet.

- Du kan velge å ha litt begge deler. Samtidig kan du rendyrke det vi ønsker å få til. Det er det som er så fascinerende med det laget vi har nå. Det er spillere i en enorm utvikling. Hvis vi ser på deres kompetanse og evnen til å åpne et forsvar, er det den spisskompetansen vi ønsker å kunne bygge opp under. Det tar litt tid når vi ikke kan jobbe med det daglig. Likevel ser vi tendenser på måten vi spiller oss gjennom på, er det høyt nivå over.

Fornøyd med Ødegaard
- Hvordan kan Dæhli og Ødegaard brukes sammen?

- Det er enten at vi kjører én sentralt - slik vi avsluttet mot Bulgaria - med Martin som hengende spiss, eller vi kan kjøre ham som kant. Det handler om utvikling. Etter hver kamp og hver trening, så faller brikker på plass. Du får noen negative svar og noen positive. Nå snakker jeg om hele laget.

- Martin gjorde et veldig godt innhopp. Det er gøy å se at han og Mats kan gå inn og prege kamper på internasjonalt nivå.

- Bør Ødegaard skjermes mer?

- Jeg mener at det han presterte i går, vitner om at det må være ganske ok rundt ham, så får vi ivareta det godt framover også.

Høgmo forteller at Alexander Tettey er klar til søndag, og at det sannsynligvis også går bra med Per Ciljan Skjelbred, Omar Elabdellaoui og Vegard Forren, som fikk trøkker under kampen mot Estland.

EM-kvalifiseringskampen mellom Aserbajdsjan og Norge spilles i Baku og har avspark 18.00 søndag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.