*Nettavisen* Sport.

Høgmo: - Jeg tror Rennes vil være et godt valg for Ødegaard

POSITIV: Martin Ødegaard er etter alt å dømme snart klar for Rennes. Det liker landslagstrener Per Mathias Høgmo. Her blir duoen intervjuet av Max-programleder Carsten Skjelbred. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Per-Mathias Høgmo tok ikke med Martin Ødegaard (17) mot Tyskland. Men landslagssjefen er positiv til at neste stopp sannsynligvis blir franske Rennes.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Jeg tror det kan være et godt valg hvis det blir slik, men jeg har ikke lyst til å spekulere i det før det er avgjort. Det viktigste for Martin nå er at han får spille A-lagsfotball etter å ha vært i Castilla en periode og hatt en bra hverdag. Han vil vokse veldig på å spille A-lagsfotball, sier Høgmo til Nettavisen mandag ettermiddag.

Han valgte til manges overraskelse å utelate Real Madrid-spilleren til de kommende landskampene mot Hviterussland (treningskamp) og Tyskland (VM-kvalik).

Lot assistenten ringe

Overfor Nettavisen forteller Høgmo at han ikke selv overleverte nyheten om vrakingen til Ødegaard, men at analysemannen og assistent Martin Foyston var i kontakt med 17-åringen.

- I dag har Martin Foyston snakket med ham, sier Høgmo, som bekrefter at han selv ikke har snakket med Ødegaard.

- Var Martin enig i valget?

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier Høgmo.

Høgmo mener det antatte kampbildet mot tyskerne er årsaken til at Norges mest omtalte 17-åring ikke er med denne gangen,

- Vi har tatt ut en tropp myntet på Tyskland-kampen. Ødegaard spiller to kamper med U21 og får nyttig kamptrening der, sier Høgmo.

Om vrakingen har noe å gjøre med den eventuelle overgangen til Rennes, svarer landslagssjefen slik:

- Martin er en spiller jeg har veldig stor tro på, det tror jeg dere alle vet, og det blir spennende å se hva det ender opp med. Men i dette uttaket valgte vi å plassere ham i U21, sier Høgmo til Nettavisen.

- Mange vil kanskje stusse på at du tar med Martin Samuelsen, ikke Martin Ødegaard. Begge er i en lik situasjon, trener med A-lag (hos West Ham og Real Madrid), men får lite spilletid. Hvorfor valgte du å gjøre det slik?

- Jeg skjønner poenget. Men Samuelsen har en veldig spisskompetanse som dribler og kontringsspiller, som kan komme til anvendelse mot Tyskland, svarer Høgmo på Nettavisens spørsmål.

Klikk på bildet for å forstørre.

VRAKET ØDEGAARD: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo overrasket alle. Her med landslagets mediesjef Svein Graff. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Høgmo har tidligere uttalt at han blir overrasket om Ødegaard spiller mer fotball på spansk nivå 3, og det ser altså ut som om landslagssjefen får rett i den spådommen.

Og det kan virke som han er fysisk klar for å spille voksenfotball på et høyt nivå.

- Imponerte på test

På ferske bilder av 17-åringen er det lett å se en velutviklet muskulatur. Det er hevet over enhver tvil at han har tatt store fysiske steg siden overgangen fra Godset. Det kom også til syne på Real Madrids førstelagstrening forrige uke, skal vi tro den spanske avisen AS.

Der skal en rekke av klubbens stjernespillere ha gjennomgått en test ved hjelp av GPS og oksygenmasker. Gareth Bale nådde nivå 14 og vant ifølge avisen testen, men mer overraskende er det at han måtte dele førsteplassen med Ødegaard og Castilla-spiller Álvaro Tejero (20).

Ødegaard har lagt bak seg en positiv sesongoppkjøring som en del av Real Madrids førstelagstropp. I kamper mot PSG og Bayern Munchen fikk den norske unggutten mye spilletid og klarte seg bra. Særlig mot Bayern viste den tidligere Godset-spillerne lovende takter.

Nå skal han få bryne seg på kamper mot Bosnia og England for U21-landslaget.

Slik spilles de kommende landskampene:
31. august 19.30: Hviterussland - treningskamp (Ullevaal Stadion).
04. september 20.45: Tyskland - VM-kvalik (Ullevaal Stadion).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag