*Nettavisen* Sport.

Høgmo advarer mot Malta

ADVARER: Per-Mathias Høgmo advarer de som tror Malta er en enkel motstander. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

- De er ekstremt gjerrige og bra i kontringsfasen, mener landslagssjefen.

06.10.14 15:58

LILLESTRØM (Nettavisen): Fire dager før bortemøtet med Malta møtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo pressen i Lillestrøm.

54-åringen har ledet Norge til kun én seier i løpet av sine 12 kamper som sjef og advarer også mot at heller ikke Malta blir noen enkel nøtt å knekke.

- Vi har en forventning om å kunne slå Malta. Samtidig så vi et Malta-lag som er ekstremt gjerrig da de møtte Kroatia. De har mange mann bak ball, og kroatene slet med å skape sjanser, til tross for at det var 11 mot 10 i én og en halv omgang. Samtidig har vi en viktig jobb i å hindre dem i kontringsfasen, hvor de er bra, sa Høgmo.

- Ingen ekle kamper
Norge tapte åpningskampen mot Italia, mens konkurrentene i kampen om andre- og tredjeplassen, Kroatia og Bulgaria, sikret seg tre poeng. Høgmo er klar på at ingen kamper i kvalifiseringen blir enkle.

- Morten Olsen kan skrive under på at det ikke finnes noen enkle kamper i internasjonalt lenger. Danmark vant én av fem hjemmekamper i forrige kvalik. De tapte blant annet 0-3 hjemme for Armenia. Vi må være topp skjerpet til enhver kamp, sa Høgmo.

På FIFA-rankingen, som kom ut i september, var Norge plassert på en historisk svak 76.-plass. Mens Høgmos forgjenger Egil Olsen spekulerte i rankingen og sørget for å matche landslaget slik at Norge steg på rankingen, har Høgmo et annet syn på det.

- Når vi velger en strategi med så tøff motstand som England, Frankrike, Russland og Tsjekkia inn mot kvaliken, er det en risiko for å falle på rankingen. Vi kunne sittet helt stille, uten å spille også. Da hadde vi blitt der vi var, men vi har behov for å bli bedre.

Om den historiske bunnoteringen på den ferske FIFA-rankingen sier Høgmo følgende:

- Det forteller at vi er inne i et generasjonsskifte som startet for fire år siden. Ser du på hvem som er borte ligger nok svaret på hvorfor vi har falt såpass der.

- Gleder oss til å se Martin
Martin Ødegaard ble selvsagt også et tema på mandagens pressekonferanse i Lillestrøm. Høgmo gleder seg til å se ungguten i aksjon på landslagssamling, men vil ikke love ham en plass fra start mot Malta.

- Vi gleder oss til å få ham inn og se. Vi vet allerede hva han kan bidra med. Det vil alltid være sånn at treningene vil kunne påvirke laguttaket, også med Martin.

Landslagssjefen la samtidig til at han åpner for å hente inn enda en back og en midtbanespiller i troppen, som skal møte Malta og Bulgaria.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.