Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo ansatt som TIL-trener

Per-Mathias Høgmo ble torsdag presentert som trener i eliteserieklubben Tromsø. Han har trent klubben i to perioder tidligere.

Tromsø (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk): Det var ingen bombe som ble sluppet da Tromsø Idrettslag endelig presenterte Steinar Nilsens arvtaker. Per-Mathias Høgmo går på sin tredje periode som TIL-trener.

Det var en tent Per Mathias Høgmo som dukket opp på storskjerm via videokonferanse til Alfheim.

– Jeg har lyst på denne trenerjobben. Det ligger et momentum i TIL nå som gir grunnlag for stor optimisme. Klubben har en spennende spillerstall, et godt støtteapparat, en spennende by og en spennende landsdel, sier, Høgmo.

Gulrot
Den avtroppende toppfotballsjefen i Norges Fotballforbund sier seg svært fristet av den profilen Tromsø-klubben har valgt i spillerutvikling og utvikling av støtteapparatet.

– Så må jeg nevne at UEFA-cupen er en viktig gulrot i år, sier han.

Per-Mathias Høgmo avviser å komme med en konkret målsetting for neste sesong for eliteseriens bronselag, men sier han vil bli målt på hva han klarer å bidra med for å skape et toppfotballmiljø i Tromsø.

Kløe
Det er fire år siden han forlot Tromsø til fordel for trenerjobben i Rosenborg. Høgmo har vært topptrener i 18 år før han for to år siden tok stillingen som toppfotballsjef. Han varslet generalsekretær Karen Espejord tidligere i høst at han nå var klar for å skifte jobb.

– Det begynte å klø i trenermagen, sier Høgmo som har langvarig og inngående kjennskap til klubben han overtar. Høgmo debuterte for Tromsøs A-lag i august 1981. Han fikk med seg 95 seriekamper for klubben i sin aktive karriere.

Han trente også Tromsø i 1992 og i 2004. Han har også ledet det norske kvinnelandslaget og Rosenborg.

Kinder-løsning
TIL-ledelsen sier seg strålende fornøyd med å ha fått førstevalget som hovedtrener. Styreleder Jens Johan Hjorth karakteriserer det som en Kinderegg-løsning. Både assistenttrener Agnar Christensen og spillerutvikler Truls Jensen fortsetter.

– Så har vi fått Per-Mathias Høgmo med på kjøpet, sier en fornøyd Hjorth.

Både han og den nye hovedtreneren avviser at det ligger uenighet eller dramatikk i at det tok så lang tid å få de siste detaljene på plass.

– Det er bare praktiske hensyn som har vært forsinkende, sier Hjort som allerede for halvannen uke siden annonserte at Høgmo ville bli presentert som ny hovedtrener.

To år
– Dialogen med Høgmo har vært usedvanlig god. Vi har ikke opplevd at det har vært noen ulempe å sette ham som førstevalg, sier Hjorth.

Avtalen med Per-Mathias Høgmo er inngått for to år, og begge parter understreker at de er innstilt på at den kan forlenges. Det er ikke avklart når Høgmo kan tiltre, men det skal skje «så raskt som mulig» er beskjeden fra Alfheim. (©NTB)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå: Ny sesong i ManagerLeague

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her