*Nettavisen* Sport.

Høgmo drillet lag i 4-4-2

Tirsdagens trening på Ullevaal stadion forsterker antakelsen om at Per-Mathias Høgmo vil sende landslaget på banen i 4-4-2-formasjon i EM-kvalifiseringen mot Malta fredag.

Tirsdagens trening på Ullevaal stadion forsterker antakelsen om at Per-Mathias Høgmo vil sende landslaget på banen i 4-4-2-formasjon i EM-kvalifiseringen mot Malta fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tirsdagens trening på Ullevaal stadion forsterker antakelsen om at Per-Mathias Høgmo vil sende landslaget på banen i 4-4-2-formasjon i EM-kvalifiseringen mot Malta fredag.

I spill på nesten hele banen mønstret han et tilnærmet førstelag i 4-4-2. Motstanderen (spillerne med gule vester) spilte med tre midtstoppere, slik Malta gjør under sin italienske landslagssjef Pietro Ghedin.

Tidligere i økten drillet Høgmo og hans assistenter ulikt sammensatte firere, både bakre firer og midtbanefirer, både offensivt og defensivt.

Norge spilte 4-4-2 i Høgmos ti første kamper som landslagssjef, men han la om til 4-5-1 i bortekampen mot England i begynnelsen av september og beholdt den formasjonen i første kvalifiseringskamp hjemme mot Italia. Norge greide ikke å holde tett bakover i noen av kampene, og skapte dessuten nesten ingenting selv.

Impotent

Offensiv impotens har vært et problem i hele Høgmo-perioden og var det også på Ullevaal onsdag. Selv i 13 mot 9 (Høgmo kjørte dobbel dekning av backer både på høyre og venstre i «bestelaget») ble det ingen målsus under skyggetreningen, og den påfølgende internkampen på liten bane endte uvanlig nok 0-0.

Treningen på Ullevaal tydet ikke på noen startplass for Martin Ødegaard, som imponerte både med blikk og pasningsvalg, men nesten hele tiden på «reservelaget». Formasjonsmessig ble han dessuten brukt på høyre kant, plassen kaptein Per Ciljan Skjelbred eier.

Likevel valgte nok Høgmo å holde kortene tett til brystet. Om han skulle ha planer om å starte med Ødegaard, ville han neppe signalisert det og dermed skrudd opp det allerede voldsomme volumet på interessen for 15-åringen.

Ellever

Stefan Johansen var også i «skyggelaget» under formasjonsøkten, men er ganske sikkert i startelleveren fredag, mest sannsynlig på bekostning av Harmeet Singh som var i elleveren tirsdag.

Dette laget drillet Høgmo (4-4-2):
Ørjan H. Nyland – Omar Elabdellaoui/André Danielsen, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes/Per Egil Flo – Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Harmeet Singh, Mats Møller Dæhli – Joshua King, Tarik Elyounoussi.

Spisstrener Sigurd Rushfeldt, som ledet Elyounoussi, King, Håvard Nielsen og Fredrik Gulbrandsen i avslutningstrening mens Høgmo drillet firerne, var for øvrig midtstopper på skyggelaget under formasjonstreningen. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.