Høgmo følger nøye med på 19-åringen

FØLGER MED: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo følger med på utviklingen til Köln-spiss Bård Finne.

FØLGER MED: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo følger med på utviklingen til Köln-spiss Bård Finne. Foto: Imago/thilo Schmülgen/ NTB Scanpix

- Jeg skal gjøre alt for å vise meg frem, sier Bård Finne.

02.10.14 11:37

19 år gamle Bård Finne kunne endelig glede seg over sin Bundesliga-debut da han i helgen ble byttet inn for Köln mot selveste Bayern München.

Til tross for at 19-åringen startet flere kamper i Bundesliga 2 forrige sesong, har han i høst ikke en gang vært å se i lagets A-lagstropp, før innhoppet i helgen.

- Kjekt å få debuten
Finne er imidlertid veldig klar på at han skal kjempe seg til en plass på laget.

- Det er tøff konkurranse, men jeg føler at jeg er med og «fighter» der. Det er på ingen måte umulig. Det var helt klart kjekt å få debuten i helgen, og det var veldig godt å komme i gang, sier Finne til Nettavisen.

- Jeg tar en kamp av gangen og kommer til å være tålmodig. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille mer, men det kommer jeg til å kjempe for, sier den tidligere Brann-spissen.

Til tross for lite spilletid, angrer ikke 19-åringen på at han forlot Norge og Brann.

- Jeg har respekt for andre folk sine meninger, men jeg er fornøyd med sånn som jeg har det her, sier unggutten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BUNDESLIGA-DEBUT: Bård Finne fikk noen minutter mot Xherdan Shaqiri og de andre Bayern München-stjernene. Foto: Imago/mika


Høgmo følger med
Finne er sett på som et av de største spisstalentene i landet, og tidligere i uken fortalte landslagssjef Per-Mathias Høgmo at de følger ekstra godt med på 19-åringen.

- Bård Finne fikk et innhopp nylig og er en spiller vi er oppmerksomme på, sa Høgmo i forbindelse med uttaket av landslagstroppen til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria.

Köln-spissen får foreløpig ikke sjansen på A-landslaget, men ble i stedet tatt ut i U21-landslagstroppen.

- Det å være med på A-landslaget er selvfølgelig et mål. Det er noe jeg jobber for i treningshverdagen, samt det å få spille i klubben. Jeg har veldig lyst til å være med der. Nå skal jeg være med på U21-landslaget til uken. Jeg kommer til å gjøre alt for å vise meg frem og være best mulig for laget, forteller 19-åringen.

Liker Høgmo
Finne sier at han liker det han har hørt av Per-Mathias Høgmo, og at han har tro på den kommende generasjonen med landslagsspillere.

- Det er en talentfull generasjon på vei oppover nå. Jeg tror det er flere som kan vokse inn i det laget som allerede er der. Det er selvfølgelig spennende, og noe jeg har lyst til å være med på, sier den unge spissen.

Norges U21-landslag møter Irland 9. oktober, før de fire dager senere får besøk av Ungarn på Marienlyst i Drammen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.