Høgmo lurte pressen med Ødegaard-spøk

Landslagssjefen tok ut troppen til møtene med Estland og Aserbajdsjan.

04.11.14 13:15
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=nDRY6Inmpwp9ZEzqZYv3OWQZFoaajQk1sveQaJGzxfv54qZnXtjjov7UTh7FT8I165itrvvfSOvEluKcuXWpeyZ_94-gV1kGdpiO3mLd9lX4ZBaRDFcTun95s1va0KVQdhL9_fqEy38&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag klokken 12 tok Per-Mathias Høgmo ut troppen som skal møte Estland og Aserbajdsjan 12. og 16. november.

Landslagssjefen leste, som vanlig opp troppen i tilnærmet alfabetisk rekkefølge, og mange skvatt til da han leste opp Alexander Tetteys navn, med et tonefall som fikk det til å høres ut som om han var sistemann.

En liten pause og et veldig lurt smil senere kom imidlertid navnet alle ventet på.

- Martin Ødegaard.

Pressekorpset brøt ut i latter, og det samme gjorde Per-Mathias Høgmo etter sin egen lille spøk. Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, satt ved siden av Høgmo og ble også lurt av landslagssjefen.

- Lurte nesten alle med det tonefallet. Nå var jeg litt bekymret for om vi hadde forskjellige lister her, men det var synkront lyd og bilde, sa Svein Graff.

Taus om Madrid-besøk
Videre fikk Høgmo spørsmål om Ødegaard-familiens Madrid-besøk og hva han tenker om det.

- Jeg tenker ikke noe annet enn det jeg har sagt tidligere. Vi får se hvordan den utviklingen går videre. Per i dag er vi opptatt av at han har en god treningsarena der han er. Han har klart å holde nivået er klar for landslagssamling.

- Kommer du til å gi Martin Ødegaard mer spilletid nå?

- Vi tar ikke ut noe lag nå. Det får vi se. Hovedmålet med samlingen er bortekampen mot Aserbajdsjan, men vi kommer selvfølgelig til å bruke kampen mot Estland til å få sett flere spillere og prinsippene våre.

King ute
En av heltene fra forrige landslagssamling, Joshua King, er utelatt fra den ferske troppen på grunn av skade.

- Joshua fikk en ryggskade sist og er ikke bra. Han trenger mer tid. I tillegg kan jeg nevne at det går veldig bra med Moa. Han regner med å være tilbake i full trening etter nyttår.

- Med Josh ute leter vi etter en som har fysikk. Både Fredrik (Gulbrandsen) og Tarik (Elyounoussi) er bakromsspillere, med stor bevegelse, hardtarbeidende og hurtige. Håvard (Nielsen) er mer klassisk targetspiss. Det har du også i Alexander Søderlund. Det er bakgrunnen for at han er tatt ut. Har har scoret 13 mål i Tippeligaen, til tross for at han har vært ute en del.

Høgmos menn fikk en stor opptur under forrige landslagsopphold da de vant både mot Malta og Bulgaria.

I tillegg kunne det norske folk glede seg over å se 15 år gamle Martin Ødegaard i aksjon som tidenes yngste spiller i en EM-kvalik.

Norge ligger for øyeblikket på tredjeplass i gruppe-H med seks poeng, bak Kroatia og Italia som begge har ni poeng etter tre kamper.

Bortekampen mot Aserbajdsjan blir dermed svært viktig for det norske landslaget.

Her er hele troppen:

Rune Jarstein, Sten Grytebust, Ørjan Nyland, Mats Møller Dæhli, Omar Elabdellaoui, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Fredrik Gulbrandsen, Steffen Hagen, Per Egil Flo, Tom Høgli, Stefan Johansen, Alexander Søderlund, Anders Konradsen, Martin Linnes, Håvard Nielsen, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Jone Samuelsen, Harmeet Singh, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Martin Ødegaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.