Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo om sjokktapet: - Gjorde en meget bra kamp i mange faser av spillet

Per-Mathias Høgmo fortsetter å se på glasset som halvfullt.

Landslagssjefen møtte pressen på nasjonalarenaen dagen før hjemmemøtet med San Marino.

- Meget bra kamp

Da valgte han i kjent Høgmo-stil å fokusere på det positive i helgens sjokkartede 0-1-tap mot Aserbajdsjan.

- Jeg synes vi gjorde en meget bra kamp i mange faser av kampen, men det var ting vi ikke var fornøyd med. Det går først og fremst på presisjon og innløp i boks, noe som blir et viktig tema på trening i dag, sier Høgmo.

Landslagssjefen ble også spurt om sin mening rundt flere kritiske utspill fra spillerne selv. Senest mandag gikk Joshua King ut og var tydelig misfornøyd med at Ole Selnæs kritiserte angrepsspillet mot Aserbajdsjan.

Høgmo mener det ikke er snakk om noen interne problemer i spillergruppa.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det, det er veldig god stemning i troppen. Det var stor skuffelse etter kamp, men vi har hatt godt fokus inn mot kampen tirsdag, sier landslagssjefen.

- Joshua King ba Ole Selnæs tenke seg om to ganger før han snakker, åpenbart misfornøyd med kritikk fra en annen spiller?

- Det er fenomenalt at vi er forskjellige som spillere, og at man gir uttrykk på ulik måte at man er skuffa etter en kamp. Såpass takhøyde må det jaggu meg være altså, sier Høgmo.

- Alt blir vridd på

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred smilte oppgitt da TV 2 antydet at det begynner å bli indre uro i troppen. Han ga først ordet til Høgmo, men da han fikk mikrofonen minuttet senere avfeide han påstanden om dårlig stemning blant spillerne.

- Alt som blir sagt blir vridd på for å skape overskrifter, det er forståelig det, dere må selge aviser og få klikk. Det er gode gutter og god stemning som alltid, ikke noe uro fra oss, sier Skjelbred.

Høgmo ville ikke si at Norge var favoritter før Aserbajdsjan-kampen. Han fikk derfor et nytt spørsmål på mandagens pressekonferanse.

- Er vi favoritter mot San Marino?

- Det er en kamp vi definitivt skal vinne. Vi er favoritter! konstaterte Høgmo.

- Hvor mye vil du være fornøyd med å slå San Marino?

- Jeg er veldig godt fornøyd hvis vi scorer mål.

- 1-0?

- Vi kommer garantert til å skape mye sjanser, og jeg håper selvsagt på en god opplevelse. Laget vil gjøre det veldig godt og score mål, men fremfor alt få en seier. Vi må komme tilbake på sporet, det trenger vi hele gjengen nå. Både dere og vi, sier Høgmo, med klar henvisning til en stadig mer kritisk landslagspresse.

Kampstart tirsdag er 20.45.


LES OGSÅ:

Les også

TV-seerne rømmer landslaget

Les også

Forstår lite av Sembs Høgmo-svar: - Det sliter jeg med

Les også

Mener kulturen på landslaget er for snill

Les også

Fotballpresidenten vil ikke frede Høgmo

Kommentarer til denne saken