*Nettavisen* Sport.

Høgmo slakter uttellingen: - Jeg er ikke fornøyd

SKUFFET: Per-Mathias Høgmo var langt fra fornøyd med uttellingen mot Ungarn. Foto: NTB scanpix

Landslagssjefen psoitiv på pressetreffet.

13.11.15 15:09

Per-Mathias Høgmo fikk kritikk for å gjøre sene bytter under det flaue nederlaget mot Ungarn på Ullevaal.

Først i det 60. minutt gjorde landslagssjefen sitt første bytte i jakten på utlikning.

- Det jeg tenker er at kan man godt forsvare og argumentere for. Etter kamp kan man diskutere enkeltstituasjoner, men fakta er at vi igjen skaper seks, syv sjanser i en internasjonal kamp, inkludert en straffesituasjon. Det må være nok til å score mål, sier Høgmo på pressekonferansen fredag.

Dagen derpå er han svært skuffet over den manglende uttellingen under den meget viktige kampen.

- Jeg er ikke fornøyd, vi har 16 cornere vi ikke får noe ut av.

Han vil ikke avsløre hvordan laget blir i returoppgjøret på søndag, men det er naturlig å tenke seg at det blir endringer.

Marcus Pedersen er en mann som har vist strålende form den siste tiden, og mange mener han bør starte i returoppgjøret.

- Vi tenker at det er naturlig å gjøre en god evaluering nå. Se på de spillerne som ikke startet, hva har vi, og da legge en slagplan. Det får vi komme tilbake til, også når det gjelder Marcus, forteller landslagssjefen.

- Det han har gjort i det siste, for Strømsgodset, han er en boksspiller med en skarp avslutningsferdighet i lufta og med beina.

Selv om Norge ligger under og skal møte Ungarn på bortebane, mener Høgmo det er store muligheter til å slå tilbake og sikre avansement til EM.

- Vi var skuffet i går, rett etter kampen. Vi er halvspilt, det er pause. det er to og et halvt døgn som vi bruker på best mulig måte til å forberede oss til kampen. Jeg tenker at spillerne er offensive i forhold til at de ser at det er muligheter.

Vegard Forren uttalte etter kampen torsdag at han hadde slitt med febertendenser i forkant av oppgjøret. Fredag melder Høgmo at alle spillerne nå i prinsippet er klare til kamp.

-Ole (Selnæs) er friskmeldt, trente for fullt i dag. Ingen skader av betydning. Så langt regner jeg med at alle er tilgjengelige på trening i morgen og kamp på søndag.

- Hva med Forren?

- Han uttalte etter kampen at han ikke var hundre prosent. Vært litt småforkjølelse, men det går fint.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag