*Nettavisen* Sport.

Høiland: - Jeg er uenig med Berg Hestad

DEBATT: Moldes Daniel Berg Hestad mener naturgress passer Molde dårlig. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Diskusjonen om kunstgress blusset opp på Åråsen etter Molde-tapet onsdag.

14.05.15 13:34

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Lillestrøm tok onsdag en etterlengtet hjemmeseier mot Molde. Moldenserne slet mot kontringssterke kanarifugler på Åråsen-gresset.

I fjorårets Tippeliga tapte blåtrøyene kun tre kamper gjennom hele sesongen. Nå står det tre tap på åtte seriekamper. To av tapene har kommet borte på naturgress, mens de kun klarte 0-0 på Haugesund-gresset.

Klikk på bildet for å forstørre.

UENIG: Moldes Tommy Høiland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Vi virker tunge
Molde-veteranen Daniel Berg Hestad har følgende forklaring:

- Vi sliter litt på naturgress igjen, hvor vi virker litt tunge og får ikke ting til å stemme. Det var litt av det samme som skjedde mot Viking. Vi starter bra i begge omganger, men klarer ikke å få til spillet ordentlig fremover. Bakover henger vi ikke med og slipper til Moryke Fofana og Erling Knudtzon for lett, sier Daniel Berg Hestad til Nettavisen etter kampen.

- Uenig med Berg Hestad
Molde-angriperen Tommy Høiland havnet i fokus etter å ha blitt stemplet av LSK-keeper Arnold Origi i kampens hete. Han var skuffet over lagets prestasjon men vil ikke være med på at årsaken skal være underlaget.

- Daniel Berg Hestad antydet at dere sliter litt på gressunderlag. Er det grunnen til to strake bortetap?

- Nei, det er jeg uenig i. Det vi sliter med er at vi ikke klarer å flytte beina fort nok og at vi ikke vinner dueller eller andreballer. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Tommy Høiland til Nettavisen etter kampen.

- Svake bortekamper
Årets sesong er den første hvor flertallet av tippeligalagene spiller sine kamper på kunstgress. Kun syv av lagene har naturlig gress på sine arenaer. Molde har spilt fire bortekamper så langt. Det har resultert i seier mot Bodø Glimt på Aspmyra kunstgress, og tap mot henholdsvis Viking og Lillestrøm, samt 0-0 mot Haugesund på deres respektive gressmatter.

Molde-trener Tor Ole Skullerud syntes det er betenkelig at laget hans har levert svake prestasjoner på bortebane så langt i år.

- Vi virker tunge, vi har vært gode hjemme, men spesielt de siste to bortekampene har vært svake. Jeg forstår ikke helt hvorfor vi har vært så svake på bortebane i år, sier Tor Ole Skullerud til Nettavisen.


- Har vel blitt et kunstgresslag
- Berg Hestad mente at laget deres ikke får til spillet dere ønsker på vanlig gress. Hva tenker du om det?

- Det kan man jo si. Vi sliter ikke på kunstgress verken hjemme eller borte, men jeg har ikke lyst til å skylde på det. Vi spilte mange kamper på gress i fjor og klarte det fint, så det er litt for tidlig å si at det er årsaken. Det virker som vi har mangla litt energi og det har gått litt trått framover, sier Skullerud.

- Er det riktig å si at dere er et «kunstgresslag», mer enn et «gresslag», med såpass mange raske og tekniske spillere?

- Vi har vel blitt det, med kunstgress på egen stadion. Når vi også kun trener på kunstgress, så blir vi jo vant til det. Samtidig, når vi møter en så fin gressmatte som det er utpå her, så må vi kunne spille fotball på den, sier Molde-treneren til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAPTE IGJEN: Moldes trener Tor Ole Skullerud lurer på hva som skjer med laget hans mot Lillestrøm. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)


- Alle skulle spilt på gress
Lillestrøm-trener Runar Kristinsson var i godt humør etter å ha ledet laget sitt til triumf mot de regjerende seriemesterne. Han syntes selv at Molde fremstod helt annerledes på gress enn på kunstgresset på Aker Stadion.

- Jeg så Molde mot Start hjemme på deres eget kunstgress, da var de jo helt overlegne. I kampen mot oss i dag, på vanlig gress, spiller de en helt annen fotball. De møtte jo Viking på gresset i Stavanger, og det var vel det samme da, hvor de ikke får til spillet sitt like bra og hurtig som på kunstgress, sier Runar Kristinsson til Nettavisen etter kampen.

- Hva tror du er grunnen til at tekniske lag kanskje sliter litt med overgangen fra kunstgress til gress?

- Det går litt tregere på gress, men det er fotball som jeg liker. Jeg skulle ønske alle spilte på gress, men fotballen har jo blitt sånn. Jeg trenger egentlig to ulike lag å spille med på de to underlagene, fordi spillet blir så annerledes, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Som to ulike sporter
- Hvilket underlag synes du fungerer best for Lillestrøm?

- Det er ikke alle spillere som passer til kunstunderlag. Ta for eksempel Frode Kippe, som er en stor spiller som henger bedre med når det spilles på gressbaner. Så har vi Erling Knudtzon i den andre enden som jo kan passe bedre på kunstgress fordi han er hurtig, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Hvilken rolle spilte underlaget i dag?

- Molde blir nok litt tatt på senga fordi vi kommer raskere oppi de enn vi kanskje ville gjort på kunstgress, og de får dårligere tid med ballen, fordi den ikke ruller så hurtig. Det blir som to ulike sporter, synes jeg, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Er Lillestrøm et bedre «gresslag» enn Molde?

- Nei, det sier jeg ikke, men vi var bedre i dag, avslutter Kristinsson til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TO ULIKE SPORTER: Lillestrøms trener Runar Kristinsson skulle helst hatt to lag, ett for hvert underlag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Trist med så mange kunstgressbaner
Erling Knudtzon ble matchvinner for Lillestrøm med to scoringer mot Molde. Selv om treneren hans tenker han passer bedre på kunstgress har hurtigtoget en helt annen oppfatning.

- Det er ikke noen tvil om at jeg trives best på gress. Det har blitt så mange kunstgressbaner i Norge, og det synes jeg egentlig ikke er så bra, sier Erling Knudtzon til Nettavisen etter kampen.

- Er det nostalgikeren eller fotballspilleren i deg som mener dette?

- Nei, det mener jeg rent fotballmessig. Når du ser sånn gressmatte som vi har her på Åråsen så mener jeg det er liten grunn til å legge om underlaget. Jeg forstår at lagene i nord har det på grunn av været, men synes det er trist at så mange andre lag har gått over til kunstgress, sier Knudtzon til Nettavisen.

Molde kan uansett trøste seg med at kun fire kamper på naturgress gjenstår, og at flesteparten av årets seriekamper går på «kjent» underlag.

Seks poeng bak Rosenborg
Årets første hjemmeseier gjorde at Lillestrøm klatret tre plasser fra 13. til 10.plass. De rykket dermed forbi Haugesund, Start og Strømsgodset. Odd gikk forbi Molde etter onsdagens runde og moldenserne falt ned til en femteplass.

Tor Ole Skulleruds menn har fortsatt seks poeng opp til Rosenborg, som også gikk på et tap denne runden. Neste serierunde er på «fotballens nasjonaldag» 16. mai og Lillestrøm skal måle krefter med Sarpsborg 08 i Østfold.

Molde inviterer til fest mot Stabæk, hjemme på Aker stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag