*Nettavisen* Sport.

Høiland raser: - Sånt hører ikke hjemme på fotballbanen

Tommy Høiland mener NFF bør reagere etter at han mener han ble stemplet ned av Lillestrøm-keeper Arnold Origi.

Tommy Høiland mener NFF bør reagere etter at han mener han ble stemplet ned av Lillestrøm-keeper Arnold Origi. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Etter syv minutter ble Tommy Høiland stemplet bakfra av Lillestrøm-keeper Arnold Origi. Nå håper Molde-angriperen at NFF reagerer.

13.05.15 22:45

LILLESTRØM– MOLDE 2-1:

ÅRÅSEN STADION: (Nettavisen): Lillestrøm sikret seg sin første hjemmeseier for sesongen mot den regjerende seriemesteren. Moldenserne tok oppskriftsmessig ledelsen etter kun syv minutter, men i andre omgang satte Erling Knudtzon fyr på Lillestrøm-angrepet i løpet av tre minutter og sikret 2-1-seier til gultrøyene.

- NFF må ta tak
Moldes angrepsspiller Tommy Høiland var rasende etter behandlingen fra tidligere lagkamerat Arnold Origi i LSK-målet. Høiland mente Origi stemplet han bevisst rett før Moldes scoring.

- Jeg står rett foran og han stempler meg bakfra. Jeg håper NFF ser på det, for sånn skal det ikke være på en fotballbane.Frisparket gikk i mål, og det var vel det eneste positive som skjedde for oss i kampen, sier Tommy Høiland til Nettavisen etter kampen.

- Var det noe munnhuggeri i forkant av situasjonen mellom dere to?

- Nei, det var helt uprovosert, så det må få konsekvenser. Hadde dommeren sett det, hadde han gitt rødt kort og «vi snakkes» til Origi, sier Høiland til Nettavisen.

-Høiland overdriver
Lillestrøm-keeper Arnold Origi var av en annen oppfatning etter kampen. Keeperen innrømmet å ha kommet borti Høiland, men mente angriperen kastet seg unødvendig. Origi synes heller at Høiland burde holde seg god for, å stille seg foran en tidligere lagkamerat slik han gjorde.

- Han stilte seg rett foran meg og det var unødvendig. Jeg kjenner Tommy, så jeg sier til han at sånn gjør man ikke mot tidligere lagkamerater. Han står stille og jeg kommer borti han bakfra, men det er ikke bevisst. Jeg synes at han ikke trenger å overdrive som han gjør, sier Arnold Origi til Nettavisen etter kampen.

-Ikke bekymret for NFF
-Du synes han faller lett?

- Ja, det synes jeg. Molde er regjerende seriemestre, og jeg tror ikke Tommy trenger å bruke sånne midler for å vinne fotballkamper. Det er unødvendig, sier Origi til Nettavisen.

- Høiland sier han håper NFF gir deg en reaksjon etter å ha sett videobildene. Hva tenker du om det?

- Hvis det hadde vært Høiland som hadde sittet hos NFF og bestemt, hadde jeg sikkert fått karantene. Jeg tror ikke de kommer med en reaksjon etter å ha sett bildene, jeg gjør ingenting galt så jeg er ikke bekymret, sier Origi til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Arnold Origi sier han synes Tommy Høiland falt for lett. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

-Kikker ikke på tabellen etter i dag
Molde-trener Tor Ole Skullerud var naturlig nok, skuffet over lagets andre strake bortetap. Selv om poengtapet sved mest var det banespillet som bekymret treneren mest etter kampen.

- Vi kan ikke kikke for mye på tabellen etter en prestasjon som i dag. Vi har en ambisjon om å ligge helt i toppen, men vi må sørge for å komme tilbake på vinnersporet først, sier Tor Ole Skullerud til Nettavisen etter kampen.

- Er årets Molde-lag godt nok til å ta gull i årets sesong?

- Ja det mener jeg det er, sier Skullerud.

- Det er altså ingen planer om spillerkjøp i sommer?

- Det var dine ord, jeg pleier aldri å snakke så mye om sånt til dere, sier Skullerud.

- I dag er vi dårlige i første omgang. Jeg kjenner ikke igjen laget fordi vi ikke gjør de bevegelsene vi har blitt enige om og vi virker trøtte i beina. Vi blir litt bedre i starten av andre omgang og flytter laget litt høyere, men da blir vi kontra i hjel av Lillestrøm og lar de slippe til på løp hele tida, sier Skullerud.

-Fantastisk lagseier
Runar Kristinsson var strålende fornøyd med Lillestrøms første hjemmeseier for sesongen.

- Dette var helt fantastisk. Jeg har ventet så lenge på den første seieren her på Åråsen. Vi fortjente virkelig seieren i dag og det var flott å kunne gi hjemmefansen litt tilbake, sier Runar Kristinsson til Nettavisen etter kampen.

- Molde-trener Skullerud mener at de sliter med kontringene deres først og fremst, var det et bevisst taktisk grep fra deg?

- Vi har ikke jobbet mer med kontringer enn ballinnehav. Dette var ingen taktisk seier, men en lagseier. Vi ønsker å være forberedte på alt. Hvis vi møter et lag som er bedre til å rulle ball enn oss, må vi være flinke til å kontre. I dag har vi en god dag og klarer å skape vårt eget spill i tillegg til å være giftige på kontringer, sier Kristinsson til Nettavisen.

Herjet med Molde-forsvaret
Lynhurtige Erling Knudtzon og driblefanten Fofana truet Molde-forsvaret konstant i andre omgang. Kanarifansen kunne juble for to scoringer på tre minutter da Lillestrøm snudde kampen. Moldensernes forsvar virket rystet og slet med å hamle opp med hurtige Erling Knudtzon som satte inn sitt tredje og fjerde mål for sesongen.

- Vi har slitt med å spille to gode omganger tidligere. I dag synes jeg vi er best igjennom hele kampen. Selv om vi lå under til pause hadde vi troen på seier. Runar (Kristinsson red.anm) oppmuntrer oss i pausen og det ga resultater, sier Erling Knudtzon til Nettavisen etter kampen.

- Det virker som du hadde godt tak på to solide midtstoppere i landslagsspiller Forren og Toivio?

- Når kampbildet blir sånn at Molde må presse lenger frem, åpner det for mine styrker som angrepsspiller. Det blir mye gode kontringer og mye rom, da blir det litt enklere for meg. Hadde de fortsatt å ligge lavt så hadde det vært vanskeligere for meg å løpe igjennom, sier Knudtzon til Nettavisen.

Lillestrøm dominerte og vant
Molde kom best i gang og tok ledelsen 1-0 etter syv minutter ved Joona Toivio. Finnen skrudde et frispark vakkert i bortre hjørne fra 18 meter, etter at Ola Kamara var lagt i bakken. Deretter ble det en første omgang hvor Lillestrøm hadde ballen mest og kom til de største sjansene. Molde virket heller tannløse fremover.

I andre omgang var det igjen Lillestrøm som stod for de største sjansene. I det 60. minutt kom utligningen på hjørnespark, headet inn av Erling Knudtzon. Treminutter senere gikk Knudtzon på et av mange løp bak Molde-forsvaret, driblet seg forbi to spillere og satte inn 2-1 for de gulkledde. Lillestrøm dominerte andre omgang og var nærmere 3-1 enn moldenserne var utligning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.