Høiland sikret Malmö gullet

Malmö FF er svensk seriemester for første gang siden 1988. Nordmannen Jon Inge Høiland ble den store helten i serieavslutningen. - Helt fantastisk, stråler Høiland til TV 2 Nettavisen.

30.10.04 17:12

Halmstad hadde overtaket før lørdagens thrilleravslutning i Allsvenskan - og ledet med to poeng foran Høilands Malmö. Også IFK Göteborg hadde en teoretisk mulighet til å kapre gullmedaljen før den avsluttende serierunden.

Men det var Halmstad som åpnet best. De møtte IFK Göteborg og tok ledelsen 1-0 på overtid i første omgang ved Dusan Djuric. Klubben stormet mot gullet.

Men alt skulle endre seg i løpet av noen få minutter i andre omgang. IFK Göteborg utlignet til 1-1 på Örjans Vall etter straffescoring av Magnus Johansson.

Minuttet senere, på en annen arena, tok Malmö ledelsen 1-0 over Elfsborg. Målscorer: Norske Jon Inge Höiland. Han satte inn returen etter at Niklas Skoogs brente straffespark.

- Ubeskrivelig
- Dette er bare helt ubeskrivelig. Det føles helt fantastisk å kunne avgjøre dette her. Det er bare dritkult, sier Høiland til TV 2 Nettavisen kort tid etter han sikret Malmö gullet.

- Niklas brente straffespark, og jeg løp over hele banen for å være med på returen. Også ble jeg matchvinner da gitt, stråler Høiland.

Og fortsetter:

- Du, det har rett og slett ikke godt opp for meg dette her.

Malmö vant 1-0, mens Halmstad og IFK Göteborg spilte uavgjort 1-1. Dermed vant Høilands klubb allsvenskan for første gang siden 1988. Laget endte på 52 poeng, to mer enn Halmstad. IFK Göteborg tok bronsen med 47 poeng.

Ellevill feiring
Matchvinner Høiland deler gullet med lagkameratene.

- Jeg vil ikke trekke meg frem som en helt. Gullet er til alle lagkameratene. Vi har spilt stabilt bra hele sesongen. Men det var selvsagt dridkult at jeg kunne være med å avgjøre dette med scoring i siste kamp, sier Jon Inge Høiland.

Nå lover han en ellevill feiring av gullet på banketten.

- Selv om jeg scoret målet, vil jeg nok ikke bli hyllet mer enn de andre på gullfesten i kveld. Men gjett om jeg gleder meg. Det blir en ellevill feiring med Champagne og det som er drikkbart, ler Jon Inge Høiland til TV 2 Nettavisen - i det han forlater arenaen han ble den store helten.

- Det er helt vanvittig morsomt. Jeg lover en stor fest hele natten, sier han i ellevill gledesrus.

Djurgården sikret fjerdeplassen og plass i den nystartede nordiske ligaen Royal League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag