*Nettavisen* Sport.

Høiland stoppet Touma

Foto: Scanpix

Jon Inge Høiland og hans Malmö FF er tilbake på tabelltoppen i Allsvenskan etter å ha sikret seg ett poeng i toppkampen mot Halmstad tirsdag.

Det så lenge stygt ut for MFF, men laget hentet på mesterlig vis opp 2-0 på bortebane.

- Jeg er stolt over den solide lagmoralen vi viste, og deilig med 2. omgangen der vi kom tilbake. Dette poenget var veldig viktig. Nå kan vi avgjøre serien selv, sa Jon Inge Høiland til NTB etter kampslutt.

Landslagsbacken spilte en god kamp for MFF. Før kampen ble det skrevet om duellen med Halmstads stjerneving på venstrekanten, kvikke Sharbel Touma. Den vant Høiland.

Touma byttet side
- Det gikk veldig greit mot Touma. Jeg hadde full kontroll, og etter hvert ble Touma flyttet over på motsatt side, gliste Høiland.

Den hjemvendte Italia-proffen Yksel Osmanovski burde avgjort kampen til Malmös fordel ti sekunder før slutt.

- Jeg løp fram på kanten og fikk lagt inn, men dessverre headet Yksel ballen over mål. Der kunne vi tatt tre poeng, men 2-2 er et greit resultat. De var best før hvilen, vi etter, sa Høiland.

Markus Rosenberg scoret to ganger for Halmstad i første omgang, og laget kunne hatt flere mål. Men så kom Malmö. Debutanten Peter Abelsson headet inn 2-1, mens Afonso Alves sto for kveldens glansnummer.

- Han fintet bort fire-fem mann før han utlignet, sa Høiland til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.