RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Hold kjeft, Benayoun!

Sist oppdatert:
Det gjør du bedre enn de fleste andre.

Liverpool-Burnley 4-0

- Vi vil spille!

Oppfordringene kommer på samlebånd fra Ryan Babel og Albert Riera. I sesonginnledningen har de fått spille omtrent like mye som Yossi Benayoun. Men det er tydeligvis ikke nok.

- Albert og Ryan ønsker begge å spille. De spiller i samme posisjon, så de må konkurrere mot hverandre, sier manager Rafael Benítez.

På 93 kamper på kanten, har Benayoun laget 20 mål for Liverpool. Til sammenligning har Ryan Babel, som også spiller spiss, 14 mål i løpet av like mange opptredener.

Ingen Babel på benken
Mot Burnley hadde spanjolen funnet plass til både Benayoun og Riera fra start, mens Babel ikke engang ble funnet plassen verdig på benken.

Det er å si det pent å hevde at israeleren kom best ut av oppgjøret.

LIVE: Les referat fra kampen her

Rett før halvtimen var spilt gjorde Benayoun alt selv ute på høyrekanten. Stakkars Graham Alexander ble rundet både en og to ganger før ballen lå bak Burnley-keeper Brian Jensen.

1-0 til Liverpool.

Involvert i alt
Minutter senere var den elegante midtbanespilleren på farten igjen. Denne gangen slo Riera innlegget, Benayoun stupte fram og Kuyt holdt på å stange returen i nettmaskene.

Like før pause klarte nederlenderen å omsette restene. Benayoun klemte til fra lang holdt, Jensen ga en lite gunstig retur og Kurt doblet ledelsen for vertene.

Benayoun var uansett ikke ferdig. Han hadde nettopp begynt.

Benayoun, Benayoun, Benayoun
Etter pausehvilen laget Liverpool-vingen to nye mål. Først gjorde Steven Gerrard et forarbeid med melis på. 3-0-scoringen var en gave fra kapteinen selv.

Ti minutter før slutt slo han til igjen. Denne gangen var innbytter Andrej Voronin servitør.

Deretter mottok Benayoun hyllest fra et stående The Kop. De vet å sette pris på de mest lojale klubbspillerne.

- Vi vet han er en kvalitetsspiller. Vi har sett hvor god han er når han blir byttet inn. Derfor diskuterte vi lenge om han skulle starte eller ikke, sier Rafael Benítez til klubbens hjemmeside.

Trolig blir det lenge til neste gang Benítez våger å sette ut den målfarlige israeleren.

- Yossi var borte på landskamp denne uka, men han ønsket sterkt å spille. Når en spiller ønsker å spille, er det veldig enkelt: Du må bevise det på hver eneste treningsøkt og i kamp, dersom du får sjansen, sier Benítez.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere