RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder Capello på pinebenken

Foto: Owen Humphreys (PA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det engelske fotballforbundet vil ikke frede Fabio Capello.

Fabio Capellos framtid som engelsk landslagssjef er usikker. Det fortalte Capello selv på en pressekonferanse mandag ettermiddag, etter at han først hadde vært i møte med FA-sjefen Sir David Richards.

- Jeg snakket med Sir Richards i morges. Han sa at han trenger to ukers tid før han kan gi meg et endelig svar. Jeg sa at jeg kan være manager neste sesong, men han må bestemme, sa Capello.

På direkte spørsmål om hvorvidt han ønsker å fortsette, var svaret klinkende klart:

- Absolutt!

Dyr mann å sparke
Ikke overraskende krever mange engelske medier Capellos hode på et fat etter VM-fadesen i Sør-Afrika. England hanglet videre fra gruppespillet, men ble i perioder utspilt av Tyskland i søndagens kvartfinale. Tyskland vant 4-1 i et av Englands svarteste VM-øyeblikk.

At det skulle gå slik, var Det engelske fotballforbundet (FA) neppe forberedt på. Rett før VM ga de trener Capello en ny kontrakt, av frykt for at han skulle la seg lokke av bedre tilbud etter VM.

Kanskje angrer de nå, ettersom den nye kontrakten skal sikre Capello en sluttpakke på ti millioner pund, altså rundt 100 millioner kroner.

Representanter fra FA understreket på mandagens pressekonferanse at forbundet forholder seg til kontrakten de har med italieneren.

Yngre spillere
Capello fortalte også at han i møtet med Sir David Richards både diskuterte VM-innsatsen og mulige grep for framtiden.

- Ja, jeg må gjøre endringer, og vi snakket også om det, om yngre spillere vi kan bruke i neste kvalifisering, fortalte han.

I forhold til den svake VM-innsatsen, hadde Capello følgende forklaring:

- Alle de engelske spillerne virket slitne. Jeg har snakket med trenerne, og de sier at spillernes fysiske og mentale situasjon ikke er slik vi vet den kan være. Vi klarte ikke å spille et like hurtig spill som i flere av kvalifiseringskampene, sa Capello, som ikke ville gå med på at Wayne Rooney skuffet mer enn de andre spillerne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere