RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holmen Johansen tatt ut på A-landslaget

TATT UT PÅ LANDSLAGET: Keeper Eirik Holmen Johansen.
TATT UT PÅ LANDSLAGET: Keeper Eirik Holmen Johansen. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sandefjord-keeperen inn i Lars Lagerbäcks tropp.

Norges Fotballforbund bekrefter onsdag morgen at landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut keeperen Eirik Holmen Johansen i troppen til de kommende landskampene i Nations League.

LES MER: Sørloth frustrert i Crystal Palace: - Hva får man gjort på ti minutter?

34 U-landskamper

26-åringen spiller for Sandefjord i Eliteserien.

Keeperen står med 34 aldersbestemte landskamper for Norge, men har enn så lenge aldri spilt for det norske A-landslaget.

Med skade på keeperen Sten Grytebust har det den siste tiden blitt spekulert i at Lagerbäck kunne hente inn Rosenborgs André Hansen som en nødløsning, men oslogutten har i utgangspunktet gitt seg på landslaget, og nå har svensken i stedet valgt ut Holmen Johansen.

Rune Jarstein og Ørjan Nyland er de to andre keeperne i troppen.

Holmen Johansen kom til Sandefjord i 2017, etter flere år i utlandet. Han gikk til Manchester City som unggutt tilbake i 2008 og har senere vært innom klubber som Scunthorpe United på lån og i New York City.

På benken for City

I 2012 trente keeperen med det norske landslaget da Espen Bugge Pettersen og Jarstein begge var ute, men han har aldri spilt en obligatorisk A-landslagskamp for det norske landslaget.

Nordmannen satt på benken da Manchester City vant Community Shield i England i 2012 og han var også på lån i Sandefjord i 2014, da klubben gikk til topps i 1. divisjon og rykket opp til Eliteserien.

LES OGSÅ: Jarstein topper brøsen i Bundesliga: - Har vært bedre enn Manuel Neuer

Holmen Johansen har denne sesongen spilt 24 kamper i Eliteserien for Sandefjord. Klubben ligger helt sist på tabellen etter 25 runder.

Norge møter Slovenia hjemme på Ullevaal Stadion hjemme lørdag 13. oktober, før Bulgaria gjester nasjonalarenaen tirsdag 16. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere